Νέα ερωτήματα τώρα προκαλεί η ετοιμότητα που είχε ο καθ'ομολογίαν δράστης να στήσει ένα σκηνικό ληστείας μετά τη δολοφονία. Και μάλιστα μιας ληστείας που θύμιζε πολύ εκείνη στο σπίτι του φίλου και εκπαιδευτή του το 2018. Αυτό προκάλεσε απορία για το κατά πόσο όλα συνέβησαν ως δυστύχημα και δεν είχαν προμελετηθεί.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Το ρολόι δείχνει 04:11. Οι καταγραφές των καρδιακών παλμών από το smartwatch της άτυχης Καρολάιν, έχουν σταματήσει, όπως και η καρδιά της άτυχης 20χρονης. Από εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τον καθ’ομολογία δολοφόνο, ξεκινά η προσπάθεια συγκάλυψης και το στήσιμο ενός σκηνικού ληστείας που προσομοιάζει όμως με εκείνη που έχει συμβεί τρία χρόνια πριν στον εκπαιδευτή του στα ελικόπτερα.

Πόσο πιθανό όμως είναι να ανακαλέσει τόσο γρήγορα στη μνήμη του ο δράστης την πραγματική ληστεία και να επιχειρήσει να την αντιγράψει; Υπήρξε ή όχι προμελέτη.

Στη ληστεία του 2018 στο Αλεποχώρι Αττικής οι ληστές ήταν τρεις ωστόσο εκεί κρατούσαν στιλιάρα, ενώ στο σενάριο που παρουσιάζει στους αστυνομικούς ο πιλότος, κρατούν όπλα. Το ύψος των δραστών διαφέρει στις δύο περιγραφές, ωστόσο ο φερόμενος ως αρχηγός έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Στο πραγματικό περιστατικό έχει ύψος 1,70, είναι χοντρός και οι ώμοι του είναι σχεδόν ενιαίοι με τον σβέρκο. Στη φανταστική ληστεία ο αρχηγός έχει ύψος περίπου 1,70 και παρουσιάζεται γυμνασμένος.

Οι τρεις ληστές φορούν αποκριάτικες μάσκες και λευκά γάντια σαν χειρουργικά, ενώ στο σενάριο των Γλυκών Νερών φορούν Full Face, κάλυμμα μηχανής και μαύρα γάντια. Το πραγματικό θύμα ληστείας παλεύει με τους δράστες, ενώ εκείνος και η γυναίκα του δέχονται σκληρά χτυπήματα. Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών το μοναδικό θύμα είναι η γυναίκα, που παρουσιάζεται από τον πιλότο ως εκείνη που αντιδρά έντονα, ενώ ο 33χρονος δεν φέρει την παραμικρή αμυχή.

Οι ομοιότητες στο έγκλημα

Τα χτυπήματα στη ληστεία του 2018 και τα δύο θύματα έχουν σοβαρά τραύματα, ενώ ειδικά στην περίπτωση του 33χρονου η ιατροδικαστής αντιλαμβάνεται αμέσως πως η διάρκεια που θεωρητικά ήταν δεμένος δεν συνάδει με τα ευρήματα. «Όλες οι κακώσεις διακρίνονταν με δυσκολία και ήταν όλως πρόσφατες, ηλικίας ολίγων ωρών. Ο 33χρονος εκτιμήθηκε πως δεν έχρηζε ούτε καν περίθαλψης των κακώσεων από κάποιον κλινικό ιατρό. Δηλαδή οι σωματικές βλάβες ήταν όλως ελαφρές».

Το πραγματικό θύμα ληστείας καταθέτει στους αστυνομικούς πως έχασε τις αισθήσεις του για περίπου 10 λεπτά και μάλιστα μετά από χτύπημα με στιλιάρι στο κεφάλι. Τότε είναι που οι δράστες καταφέρνουν να τον δέσουν. Στο σενάριο που έστησε ο 33χρονος οι υποτιθέμενοι δράστες τον δένουν και εκείνος χάνει τις αισθήσεις του για ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση η ιατροδικαστής αποκαλύπτει το ψέμα «Η επικοινωνία ήταν άριστη, δεν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άνδρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, να έχει παραμείνει επί δύο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας».

Ο πιλότος καταφέρνει να θυμηθεί πως στην περίπτωση της πραγματικής ληστείας ο αρχηγός επιτίθεται στη γυναίκα και το αναφέρει στους αστυνομικούς. Ωστόσο διαφοροποιεί την ιστορία ως προς την αποκάλυψη των χαρακτηριστικών. Στη ληστεία στο Αλεποχώρι η γυναίκα καταφέρει να κατεβάσει τη μάσκα του δράστη, ενώ ο 33χρονος καταθέτει πως το κάλυμμα μηχανής γλίστρησε από το πρόσωπο της.

Στην περίπτωση της πραγματικής ληστείας η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει μετά από πολύμηνη νοσηλεία, δυστυχώς για την Καρολάιν η ψεύτικη ληστεία που σκηνοθέτησε ο σύζυγός της, ήταν η τελευταία πράξη του δράματος.