Τις περιπτώσεις 40 κοριτσιών από ολόκληρη την Κρήτη, τα περισσότερα από τα οποία φέρεται πως είναι ανήλικα, εξετάζουν οι αστυνομικές Αρχές του νησιού, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 35χρονο κτηνοτρόφο Αντώνη Βεστάκη από την Κίσσαμο, ο οποίος ήδη κατηγορείται για το βιασμό μιας 14χρονης.

Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε στα 40 αυτά νεαρά κορίτσια και πραγματοποιείται με διακριτικό τρόπο. Μετά τη σύλληψη του 35χρονου, η έρευνα στο κινητό του αποκάλυψε ανατριχιαστικές φωτογραφίες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νέες μαρτυρίες εις βάρος του, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Κατάθεση μαθήτριας

Εξίσου ανατριχιαστική είναι και η κατάθεση που έδωσε η 14χρονη μαθήτρια από την Κίσσαμο Χανίων στους αστυνομικούς για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 35χρονου κτηνοτρόφου.

«Με παγίδευσε, είχε ψεύτικο προφίλ με άλλη φωτογραφία. Αντιστάθηκα στα χέρια του, αλλά με απειλές και βία με αποπλάνησε. Συνέχιζε να με εκβιάζει με βίντεο. Ζούσα έναν εφιάλτη. Έχει παρασύρει και άλλα κορίτσια», ανέφερε η ανήλικη για τον άνθρωπο που ήδη προφυλακίστηκε με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της αποπλάνησης ανηλίκου, αλλά και της παραγωγής και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Τα στοιχεία του 35χρονου κτηνοτρόφου Αντώνη Βεστάκη δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, ενώ είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Χανίων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time