Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου Ναυάρχου Tony Radakin CB ADC, ο οποίος φέρει παραδοσιακώς τον τίτλο του First Sea Lord and Chief of the Naval Staff, μετά από σχετική πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Ο Έλληνας Αρχηγός υποδέχτηκε επισήμως τον Βρετανό ομόλογό του στο Στρατόπεδο «Παπάγου», όπου ακολούθως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας.

001__2__2

Στη συνέχεια, ο Βρετανός Αρχηγός επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Πλοίαρχο Alex Bush RN, με τον οποίο συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις ιδιαιτερότητες του ευρύτερου περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επίσης o Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τη φρεγάτα HMS “KENT” στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε ξενάγηση και ενημέρωση επί των δυνατοτήτων του πλοίου, παρουσία της Πρέσβεως του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith και του Βρετανού ομολόγου του.

004_2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της παραμονής της βρετανικής φρεγάτας στον Πειραιά, όπου κατέπλευσε την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ο κυβερνήτης της Αντιπλοίαρχος Matt J. Sykes RN επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς την Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Αρχιπλοίαρχος Σ. Δημόπουλος ΠΝ.