Σάλο έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ανάρτηση της γνωστής συγγραφέως Χρυσηίδας Δημουλίδου, που θέλησε να ασχοληθεί με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Επιρρίπτει την ευθύνη στο θύμα

Σε μια μακροσκελέστατη ανάρτησή της στο Facebook, λίγο - πολύ η κυρία Δημουλίδου επιρρίπτει την ευθύνη στο θύμα, την άτυχη Κάρολαϊν που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της, που την έπνιγε επί 5 (τουλάχιστον) λεπτά με μαξιλάρι, ενώ η ίδια πάλευε για να σώσει τη ζωή της, έχοντας ξυπνήσει από την πισώπλατη επίθεσή του.

Η γνωστή συγγραφέας, αφού υποστηρίζει ότι η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου έχει μετατραπεί σε τηλεοπτικό σόου από δημοσιογράφους και εκπομπές, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εγκληματολογικούς αναλυτές παραπλανώντας το κοινό με παραπληροφόρηση καθώς «πουλάει», κατηγορεί και την αστυνομία που συμπεριφέρεται σαν να συνέλαβε κάποιον καταζητούμενο εδώ και χρόνια serial killer.

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τα πράγματα είναι απλά και όχι τόσο πολύπλοκα όσο τα παρουσιάζουν, καθώς η Καρολάιν «μαγεύτηκε» σε πολύ μικρή ηλικία από τον πιλότο, ο οποίος ωστόσο από «Θεός» άρχισε να μεταβάλλεται σε «συνηθισμένο άνθρωπο με τις οποιαδήποτε αδυναμίες του, κούραση, λάθη, κακή συμπεριφορά».

Για την κυρία Δημουλίδου, η 20χρονη Καρολάιν εκδήλωσε περίεργη συμπεριφορά, απότοκο της επιλόχειας κατάθλιψης αλλά και της ανετοιμότητάς της να αναλάβει «τα «βάρη» του έγγαμου βίου και της μητρότητας που για εκείνη, ως τότε, «είχαν χρώμα "ροζ"».

Η… ετυμηγορία για το «ειδεχθές έγκλημα»

Τέλος, ολοκληρώνοντας την ντετεκτιβικού επιπέδου ανάλυσή της, η κυρία Δημουλίδου τονίζει πως το έγκλημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ειδεχθές», αφού «πρόκειται για πνιγμό με μαξιλάρι, ούτε καν στραγγαλισμό. Η λέξη ειδεχθές ανήκει σε εγκλήματα που εμπεριέχουν ιδιαίτερο βασανισμό, τεμαχισμό, αίματα, φρικτές εικόνες. Για μένα, τώρα που ξεκαθάρισαν τα πράγματα, είναι ένα έγκλημα που έγινε σε κατάσταση ψυχικής φόρτισης, κοινώς θόλωσε το μυαλό, κάτω από συνεχόμενες καθημερινές εντάσεις.

»Πιστεύω πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει, ούτε να στερηθεί το παιδί τους τη μητέρα του κι εκείνον. Παίζει και να υποψιαζόταν πως είχε βρει ήδη τον αντικαταστάτη του. Όμως η εγκληματική πράξη είναι δικάσιμος και ο νόμος επιβάλει να τιμωρηθεί όπως του αξίζει διότι πέρα από δολοφονία, εμπεριέχει παραπλάνηση Αρχών, βασανισμό και θανάτωση ζώου εν ψυχρώ».

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε 



Οι αντιδράσεις στα social media


Η ανάλυσή της, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο για τη θετική προσέγγισή της στον θύτη, όσο και για τις αρνητικές αιχμές της προς το θύμα, ενώ δεν έλειψαν αυτοί που μίλησαν για σεξιστική προσέγγιση.