«Το μυαλό μου πήγε ότι ήθελε να μας προσβάλει λέγοντας μας ότι λεκτικά αλλά με τα έργα του, ότι είμαστε ανίεροι και αφώτιστοι και άδικοι και ότι θα μας έριχνε αγιασμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Μητροπολίτης Άρτας κος Καλλίνικος Κορομπόκης, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε με καυστικό υγρό μέσα στο εκκλησιαστικό δικαστήριο.

«Εγώ νόμιζα ότι μας ρίχνει αγιασμό εκείνη τη στιγμή για να μας ειρωνευτεί και για αυτό και υπέστην τόσα πολλά εγκαύματα γιατί καθόμουνα και τον κοίταγα, δεν φοβήθηκα να φυλαχτώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Άρτας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο Μητροπολίτης Καλλίνικος ανέφερε ότι δεν έκατσε καθόλου στο νοσοκομείο, όταν έγινε το περιστατικό πήγε κατευθείαν στον Ευαγγελισμό, πριν να έρθει το ΕΚΑΒ να πάρει τους άλλους Μητροπολίτες. «Δεν εφημέρευε αλλά οι άνθρωποι με δέχτηκαν κοίταξαν τα μάτια μου είδαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μου έβαλαν κάποια αλοιφή στα εγκαύματα και μου είπαν να πάω στο ΚΑΤ που εφημέρευε για να με δει πλαστικός χειρουργός. Εκεί ο πλαστικός χειρουργός μου είπε ότι τα εγκαύματα είναι μεν πολλά, ίσως τα περισσότερα από όλους τους άλλους Μητροπολίτες, αλλά ευτυχώς είναι όλα τελείως επιφανειακά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Καλλίνικος Κορομπόκης δήλωσε ότι όλα συνέβησαν την ώρα που του ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του για τυπικούς λόγους επειδή είχαν υποβληθεί εκ πρόθεσμα οι εφετήριοι λόγοι και άρα επικυρείται η απόφαση του Πρωτοβάθμιου για την καθαίρεση του.

«Εκείνη την ώρα όπως ήταν όρθιος ο κατηγορούμενος ιερέας και άκουγε την απόφαση έσκυψε μπροστά στην τσάντα του μας ρώτησε ‘’σας είπε ο Βεροίας να με καθαιρέσετε;’’. Ο κατηγορούμενος υπονοούσε ότι ήμασταν μιλημένοι εκείνη την ώρα του εξήγησε ο πρόεδρος ότι η απόφαση πάρθηκε από το δικαστήριο κατά συνείδηση και όχι καθ’ υπαγόρευση», σημείωσε επεξηγηματικά.

«Αυτός ωστόσο όμως είχε σκύψει στην τσάντα βγάζει μια φιάλη, πρέπει να ήταν δύο λίτρων και μάλιστα εκ των υστέρων έμαθα ότι έβγαλε και δεύτερη μπουκάλα. Αυτή η μπουκάλα ήταν δύο λίτρων γιατί όταν έβγαλε το πώμα δεν μπορούσε να τη χειριστεί με το ένα χέρι και την έπιασε με τα δύο χέρια και με τεταμένα χέρια πήγαινε πέρα–δώθε προκειμένου να εκσφενδονιστεί το υγρό και μας πιάσει όλους όπερ και εγένετο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, εκείνη την ώρα ο καθένας προσπάθησε να σώσει ότι μπορούσε», τόνισε. Όπως είπε ο ίδιος, υπήρχαν Μητροπολίτες που ήταν από την πλευρά του κατηγορούμενου και δεν είχαν τρόποι διαφυγής και αυτοί κρύφτηκαν πίσω από τα εδώλια. «Πήγα χθες και τα είδα τα ξύλα και τα δέρματα δεν το συζητάω, κάτω είναι στρωμένο με λευκό μάρμαρο, το μάρμαρο σε πολλά σημεία είναι σαν κάρβουνο», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

«Λόγω του covid φοράμε μάσκα, φοράμε καλυμμαύκι, πανωκαλίμμαυκο, ράσα και τα λοιπά το μόνο ακάλυπτο σημείο ήταν τα μάτια το μέτωπο και τα αυτιά όλα τα άλλα ήταν καλυμμένα. Αυτό ήταν η μια προστασία, η άλλη ήταν ότι είχα ένα εικονάκι του Αγίου Λουκά και ένα φιαλίδιο που μου είχε δώσει ο πατ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης από ένα αγίασμα που έχουν στο μοναστήρι αυτό με έσωσε. Αν πήγαινε ένα χιλιοστό το υγρό στο μάτι μου εγώ σήμερα δεν θα είχα μάτι. Αυτό δεν μπορούσε να με σώσει ούτε η μάσκα ούτε τα ράσα, αυτό ήταν καθαρά βοήθεια του Θεού, με φύλαξε ο Θεός», σημείωσε.

«Είμαστε στο 2021, όχι για παπά και για λαϊκό, βιτριόλι στα μούτρα κάποιου ανθρώπου, με ποιο σκοπό;», διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης αναφέροντας ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να ζητήσει αποζημίωση την οποία θα δώσει, -όπως είπε- στον ΟΚΑΝΑ.
«Είμαστε στο 2021 εμείς οι κληρικοί ανεξάρτητα από την ηλικία μας είτε είμαστε 80 είτε είμαστε 50 είτε 37 βγαίνουμε από αυτή την κοινωνία που βγαίνετε και εσείς. Να ευχηθείτε όσο περνάνε τα χρόνια και κοιτάμε ψηλά και μπροστά και όχι χαμηλά και πίσω. Αυτά τα περιστατικά είναι πρωτόγονα δεν είναι πρωτόγνωρα μόνο, είναι πρωτόγονα», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Όταν κάνουμε Συνοδικά Δικαστήρια είναι διπλός ο καημός μας, δηλαδή για τον συγκεκριμένο ιερέα ο ένας καημός μας είναι ότι ένας κληρικός 37 ετών χάνει την ιεροσύνη του, και ο δεύτερος καημός μετά το περιστατικό που έγινε, είναι ότι αυτός ο άνθρωπος χάνει και την ψυχή του. Αυτά μας υποβαθμίζουν στα θηλαστικά, στη βιολογία, ο άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από ένα ζώο. Μη ζούμε με τα ένστικτα, να ζούμε με καρδιά, να ζούμε με ψυχή αυτό είναι που κάνει τον άνθρωπο», κατέληξε ο Μητροπολίτης Αρκαδίας.