Σε μια σειρά τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα μπορούν οι νέοι 18-25 ετών να χρησιμοποιήσουν τη λεγόμενη «Freedom Pass», που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι τη «Freedom Pass» θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 κι έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μετά την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κοροναϊού.

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών, δύο κλάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
freddoom1
Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Όσον αφορά στον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη εντός του β’ δεκαήμερου του Ιουλίου.

Κάρτα ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Πού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Οι 940.000 νέοι, γεννηθέντες μεταξύ 1996-2003, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα σε διάφορες τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα οι επιλέξιμες κατηγορίες είναι:

• Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
• Ενοικίαση οχημάτων
• Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
• Ταξιδιωτικά γραφεία
• Κινηματογράφοι
• Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
• Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
freedom2

Πώς μπορεί να αποκτηθεί

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.
Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του, αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου.

Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
freedom3

Πώς χρησιμοποιείται η κάρτα

• Η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.
• Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
• Χρησιμοποιείται ανέπαφα με τερματικά POS
freedom4