Οι προσπάθειες τις κυβέρνησης, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, για τη θωράκιση του πληθυσμού και την ενίσχυση του τείχους ανοσίας, φαίνεται ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό κλείστηκαν μόνο χθες για τις ηλικίες 18-25. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη Δευτέρα το «Freedom Pass», μια προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ, που θα δίδεται στους νέους (18-25 ετών) οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια.
 

Δυναμική επιστροφή

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η «κάρτα ελευθερίας» αποσκοπεί ουσιαστικά στο να δοθεί κίνητρο στους νέους προκειμένου να επανέλθουν δυναμικά σε δραστηριότητες που στερήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της πανδημίας.
 

Ερχονται νέες ανακοινώσεις

Παράλληλα, σήμερα στις 12:30 αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρουσιαστεί το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ανακοινωθούν επιπλέον διευκολύνσεις ή προνόμια. Το νέο πλαίσιο θα ισχύει από 15 Ιουλίου.