Θρίλερ με την εξαφάνιση 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, η οποία χάθηκε στην περιοχή μεταξύ του Κριού και του Ελαφονησίου στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου Χανίων,  με τις έρευνες για τον εντοπισμό της να παραμένουν άκαρπες. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο όχημά της βρέθηκε συσκευή GPS και βαλίτσα στο πορτ – μπαγκάζ. Τα ευρήματα εξετάζονται από τις αρχές, ενώ πριν λίγη ώρα εκδόθηκε Missing Alert από το «Χαμόγελο του παιδιού».

Ποια είναι η 29χρονη Γαλλίδα

Η αγνοούμενη κοπέλα έκανε διακοπές μόνη της στα Χανιά, πήγε με αυτοκίνητο μέχρι τον Κριό, όπου το άφησε και συνέχισε με πεζοπορία στο Ελαφονήσι.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχε από το κινητό της με μια φωτογραφία την οποία ανάρτησε σε ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «δήλωνε» πως ήταν στο Ελαφονήσι. Η κοπέλα, που έκανε πεζοπορικό τουρισμό, επικοινώνησε με τους γονείς της στις 24 Ιουνίου για να τους πει ότι σκόπευε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι.
μμισσινδ

Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της, με αποτέλεσμα οι γονείς της ενημερώσουν τις γαλλικές και ελληνικές αρχές. Από χθες (29/06/2021) δόθηκε σήμα για να βρεθεί η νεαρή κοπέλα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Γαλλίδα στις 21 Ιουνίου έρχεται στα Χανιά μόνη της προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές. Η ίδια ενοικιάζει ένα αυτοκίνητο και πηγαίνει σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της.

Στη συνέχεια αρχίζει να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία. Η 29χρονη είχε σχεδόν καθημερινή «παρουσία» στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της.
206205054_1005959763478687_422639676974647699_n-1068x801

Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν.

Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Τηλεφώνησε στο ξενοδοχείο όπου ήξερε ότι διέμενε η 29χρονη αλλά δεν είχε δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Μάλιστα, η ίδια είχε κανονίσει να φύγει στις 28 Ιουνίου, ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της. Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας. Το τελευταίο «σήμα» στο κινητό της έδειχνε πως βρισκόταν στο Ελαφονήσι ωστόσο κατά τις έρευνες οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει να είναι σταθμευμένο στην περιοχή Κριός (μία περιοχή ανάμεσα στην Παλαιοχώρα και το Ελαφονήσι).

Επιχειρήσεις εντοπισμού με όλα τα μέσα

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της Γκιγκανό παραμένουν άκαρπες, με την πολύ μεγάλη επιχείρηση από στεριά, αέρα και θάλασσα να συνεχίζεται, ενώ στο όχημά της, το οποίο εντοπίστηκε, βρέθηκε συσκευή GPS και βαλίτσα στο πορτ μπαγκάζ.

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Παλαιόχωρας, Λευτέρη Βαρδουλάκη, τον οποίο επικαλείται η ΕΡΤ, στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόδασος εντοπίστηκε ένα smart watch με strass, άρα γυναικείο, που πιθανώς ανήκε στην αγνοούμενη. Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στον ναυαγοσώστη, για να εξαφανιστεί στη συνέχεια, αφού πιθανότατα το πήρε κάποιος από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

Η ενημέρωση των Αρχών για την αγνοούμενη έγινε χθες και για τον εντοπισμό της στήθηκε επιχείρηση στα νοτιοδυτικά παράλια των Χανίων, μεταξύ Κριού και Παλαιόχωρας, όπου το πρωί βρέθηκαν το αυτοκίνητό της και προσωπικά της αντικείμενα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή του Κεδρόδασους και γίνονται με τη συνδρομή ελικοπτέρου και τη χρήση drone.

Σε αυτές συμμετέχουν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, ενώ συνδράμουν τοπικές εθελοντικές ομάδες και ομάδα του παραρτήματος Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις έρευνες συμμετέχουν τρεις ομάδες της αστυνομίας, τρεις ομάδες της Πυροσβεστικής, ανάμεσά τους και η ομάδα «Ίκαρος» με το drone της υπηρεσίας, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και τρεις εθελοντικές ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός Κισσάμου, η ΕΠΟΜΕΑ και οι εθελοντές Παλαιόχωρας.