«Πονάω, πάρα, πάρα πολύ»… Με αυτά τα λόγια, ο πατήρ Βησσαρίων Καντούνης μιλά για τον χαμό της κόρης του.
Η 14χρονη Γωγώ από την Επανομή Θεσσαλονίκης έχασε τη ζωή της ύστερα από χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη για γαστρικό δακτύλιο λόγω παχυσαρκίας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.
Το παιδί βίωνε καθημερινά τον σχολικό εκφοβισμό, επειδή είχε παραπάνω κιλά. Ο πατήρ Βησσαρίων ανέφερε ότι είχε ξεφύγει στα κιλά, καθώς ξεπέρασε τα 100, με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις, όπως κούραση.

«Ήταν πολύ όμορφη, με ωραία χαρακτηρίστηκα τα οποία χάθηκαν εξαιτίας των κιλών». Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι έσπευσαν σε γιατρό, ο οποίος τους είπε ότι θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα με την επέμβαση του δακτυλίου. «Μας είπε ότι το παιδί θα πάθαινε μεταβολικό σύνδρομο κι έτσι επισπεύσαμε την επέμβαση. Ήταν ένα κοριτσάκι το οποίο ήθελε να χάσει κιλά και να φορέσει και αυτό ένα μαγιό». Συμπλήρωσε ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ και τους έστειλε το παιδί στον «τάφο».

«Ως κληρικός κλήθηκα πολλές φορές να παρηγορήσω τους γονείς. Σήμερα τους ζητώ συγγνώμη γιατί δεν μπόρεσα να τους παρηγορήσω. Τώρα ξέρω τι εστί. Τη μία Τρίτη την πήγαμε στο γιατρό και την άλλη Τρίτη την τοποθετήσαμε στο χώμα. Συγχωρώ τον γιατρό ως κληρικός, αλλά όχι ως πατέρας. Οφείλω να παλέψω για να είναι η τελευταία η Γωγώ μου». Στη συνέχεια ανέφερε ότι το πιστοποιητικό θανάτου που τους έδωσαν γράφει ότι το παιδί έφυγε από πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από γενικευμένη περιτονίτιδα, η οποία οφείλεται σε διάτρηση στομάχου που προήλθε από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. «Στη συνέχεια μάθαμε ότι ο δακτύλιος δεν μπορούσε να μπει σε παιδί κάτω των 18 ετών. Αν κάποιος αφαιρέσει τη ζωή από ένα ζώο είναι κακούργημα, ενώ αυτό που έκανε ο γιατρός στην κόρη μου είναι πλημμέλημα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time