Απαντήσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού δίνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσα από εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Ο πιλότος -όπως φαίνεται- ενημερώνεται καθημερινά για τις αποκαλύψεις και εδώ και τρεις μέρες απαντά σε όσα του καταμαρτυρούν με γραπτές δηλώσεις του μέσα από το κελί. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κατευνάσει το κύμα οργής στο πρόσωπό του από την κοινή γνώμη.

Χθες μέσω του Mega και της εκπομπής «Live News» επιχείρησε να βάλει τέλος στη φημολογία για εμπλοκή τρίτου προσώπου στη σχέση του με την Καρολάιν. «Αρνούμαι κατηγορηματικά τα σενάρια που ακούγονται ότι υπήρχε τρίτο πρόσωπο στη σχέση μας με τη γυναίκα μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι το καλό του παιδιού μου. Αγαπάω τη Λυδία μου και θα είμαι για πάντα κοντά της, σε ό,τι με χρειαστεί. Με ενδιαφέρει μόνο το καλό του παιδιού μου και θα συνεργαστώ απόλυτα προς αυτήν την κατεύθυνση στον ανακριτή».

«Θα δώσω όλες τις απαντήσεις σε ανακρίβειες και ερωτήματα»

Ο πιλότος επιμένει πως η Καρολάιν ήταν η γυναίκα της ζωής του. Υποστηρίζει και σε συζητήσεις μέσα στη φυλακή ότι έκανε τα πάντα για να σώσει το γάμο του και ότι μετά το έγκλημα θόλωσε και έκανε μια σειρά από κινήσεις που δεν οδηγούσαν πουθενά. «Μετανιώνω κάθε λεπτό για αυτό που έχω κάνει. Αγαπούσα πολύ τη γυναίκα μου. Η σχέση μας, πέρα από κάποιες εντάσεις, ήταν μια απολύτως φυσιολογική σχέση» αναφέρει. Με το που έμαθε πως η επιμέλεια της μικρής Λυδίας πήγε στη μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, έσπευσε να δηλώσει ανακουφισμένος. Είναι πεπεισμένος πως κάποια στιγμή ο χρόνος θα γιατρέψει τις πληγές του εγκλήματος και όλοι μαζί, οι στενοί συγγενείς, θα συνεργαστούν ώστε το αγγελούδι να μεγαλώσει σωστά. Το τρίτο σκέλος της αναφοράς του σχετίζεται με ζητήματα οικονομικής φύσεως που το τελευταίο διάστημα σχολιάστηκαν. Επιμένει πως πλήρωσε εκείνος τα έξοδα για την κηδεία της γυναίκας του και τονίζει πως τόσο οι δικοί του γονείς όσο και οι γονείς της Καρολάιν τους βοηθούσαν από την πρώτη μέρα που παντρεύτηκαν. «Δεν υπήρχε ποτέ κάποια οικονομική προστριβή που να αφορούσε τις οικογένειές μας. Από κοινού και οι γονείς της γυναίκας μου, αλλά και οι δικοί μου συνεισέφεραν όπως μπορούσαν, όπως κάνουν όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους, στο ξεκίνημα της οικογένειάς μας», προσθέτει ο συζυγοκτόνος.

Μέσα στη φυλακή, ο 33χρονος συνεχίζει να περνάει τον περισσότερο χρόνο με τον πρώην σωφρονιστικό, που, όπως φαίνεται, κέρδισε από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη του. Ήταν εκείνος που του έδωσε τις πρώτες συμβουλές για τη ζωή στον Κορυδαλλό και το τι πρέπει να προσέχει.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time