Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Τοκάκη  που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 44 ετών, είπαν φίλοι και συγγενείς στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας, όπου προσήλθαν βαθιά συγκλονισμένοι. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης κκ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης, Κων. Αρβανιτόπουλος, Τάκης Σκανδαλάκης οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζακος και οι βουλευτές Γιάννης Μελάς, Γιάννης ΠαππάςΑνδρέας Κατσανιώτης κ.ά.


























 Ο αγωνιστής Βασίλης Τοκάκης

 Ο Βασίλης Τοκάκης ήταν στέλεχος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και γνωστός σύμβουλος Επικοινωνίας.  Διετέλεσε συνεργάτης σε Υπουργούς και κατόπιν υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η τελευταία του δουλειά ήταν σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

 Στις 12 Νοεμβρίου του 2019 ο Βασίλης Τοκάκης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά.

 Με συμπαραστάτες την οικογένεια και τους φίλους του, ο γνωστός επικοινωνιολόγος,  Βασίλης Τοκάκης είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας του.

 Μάλιστα βρήκε τη δύναμη να γράψει   βιβλίο με τις σκέψεις και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε, από την πρώτη μέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Τα έσοδα του συγκεκριμένου βιβλίου («Άνοιξη μυαλού») διατέθηκαν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».