Σε ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όσους αρνούνται ή διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα καθίστανται υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στους υγειονομικούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ανακοίνωσε τη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο με εμβολιασμένους.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικά για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία πληθυσμού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι  καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός τους, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα τίθενται σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις», εξήγησε ο πρωθυπουργός.