Αποφασισμένη να σφίξει τον κλοιό, γύρω από όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, είναι η κυβέρνηση, όπως φαίνεται και από τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που εξειδίκευσαν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί.

Μεταξύ άλλων και παρά τις αντιδράσεις, που αναμένεται να προκληθούν, δίνεται πλέον το δικαίωμα στους εργοδότες να ζητούν πληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

Μέχρι πρότινος ο εργοδότης, τύποις, δεν μπορούσε να απαιτήσει να ενημερωθεί από τον εργαζόμενο σχετικά με το αν αυτός υποβλήθηκε σε εμβολιασμό, ούτε να του χορηγηθεί αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού, καθώς αυτό συμπεριλαμβάνεται στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.

Τώρα ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων, αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Είναι κάτι που επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για την εστίαση και την ψυχαγωγία αλλά και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης, ότι ένα από τα τρία σηματάκια που θα μπορούν κατεβάσουν οι επιχειρηματίες από το gov.gr θα μπορεί να πληροφορεί ο επιχειρηματίας τους πελάτες του για το αν όλο το προσωπικό του είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

«Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ο καθένας μας να κρίνει εάν θέλει να εισέλθει σε ένα κλειστό χώρο ή όχι, και θα γνωρίζει ακριβώς και το μέγεθος του κινδύνου που αναλαμβάνει», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.