Στη δίνη του κοροναϊού και ειδικότερα της μετάλλαξης Δέλτα βρίσκεται το νησί της Ίου

Συνολικά 15 Ιταλοί βρίσκονται σε καραντίνα στο κυκλαδίτικο νησί.

Οι νέοι, ηλικίας 19 ετών, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν το απολυτήριο λυκείου τους.

Τα παιδιά είναι σε ξεχωριστά δωμάτια σε ξενοδοχείο καραντίνας που έχει δημιουργηθεί στο νησί, όπου σημειώνεται ότι σχεδόν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι εμβολιασμένοι. Τα λιγοστά κρούσματα που βρέθηκαν, απομονώθηκαν.

Κοκτέιλ με… μάσκα

Στα νυχτερινά μαγαζιά, ο μπάρμαν ετοιμάζει τα ποτά, βάζει τις σωστές αναλογίες και το κοκτέιλ είναι έτοιμο να σερβιριστεί αλλά μόνο για όσους επιτρέπει ο νόμος να είναι στο μαγαζί.

Οι υπόλοιποι περιμένουν στην ουρά να αδειάσει κάποιο τραπέζι και να έρθει η σειρά τους. «Εμείς έχουμε 7 υπαλλήλους και είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι και τηρούμε όλα τα μέτρα όπως ορίζει ο νόμος», λένε επιχειρηματίες.

Οι όρθιοι, στην πλειοψηφία τους φορούν μάσκα, ακόμα και όσοι περιμένουν τη σειρά τους για να κάτσουν. Οι μόνιμοι κάτοικοι τονίζουν πως η διασπορά του κοροναϊού περιορίστηκε σημαντικά στο νησί, καθώς το ποσοστό εμβολιασμένων ξεπερνάει το 90%.