Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να «κλείσουν» τα νησιά Μύκονος και Ίος καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» αυξάνονται μέρα τη μέρα, μεταξύ των νέων. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές να αναπτύσσουν αστυνομικές δυνάμεις στα hotspot της Covid καθώς η τουριστική περίοδος της χώρας κινείται σε υψηλή ταχύτητα εν μέσω της ανησυχητικής εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κοροναϊού.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι αρχές προχώρησαν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στα δύο νησιά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τους τοπικούς επιχειρηματίες που δεν συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της Covid-19.

Aξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 186 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στη Μύκονο, ενώ πριν από ένα χρόνο, ήταν 56.

Χθες, άλλοι 30 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από αξιωματούχους ασφαλείας και μυστικούς πράκτορες, μετέβησαν στην 'Ιο, το κυκλαδίτικο νησί μήκους 11 μιλίων, δημοφιλές στους νεαρούς τουρίστες που διασκεδάζουν στα μπαρ, τις ντίσκο και τα κλαμπ με ροκ μουσικής.

Υπενθυμίζεται ότι τα νησιά του νότιου Αιγαίου της Ελλάδας απόκτησαν πριν από ένα 24ωρο σκούρο κόκκινο χρώμα στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Covid γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα ταξίδια από και προς αυτές τις περιοχές αποθαρρύνονται.

Ακόμη η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο ελληνικός τουρισμός έχει πάει σχετικά καλά τις 10 εβδομάδες, από τότε που η χώρα άνοιξε για να υποδεχθεί ξένους ταξιδιώτες με τους ξενοδόχους να αναφέρουν αξιοσημείωτη αύξηση των κρατήσεων τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς.

Συγκεκριμένα οι αφίξεις αυξήθηκαν στη χώρα κατά 130% από πέρυσι.