Ζωντανή ήταν η άτυχη 26χρονη όταν έπεσε στη θάλασσα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομή, η οποία όπως ομολόγησε σήμερα ο σύντροφός, την έσπρωξε στα βράχια.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος της Γαρυφαλλιάς που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στην Φολέγανδρο, προήλθε από πνιγμό, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων.

Από την νεκροψία γίνεται αντιληπτό πως η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα.

Συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.



Την έσπρωξε στα βράχια και εξαφανίστηκε

Την ίδια ώρα σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση που έδωσε ο 30χρονος γυναικοκτόνος.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 30χρονος, είχε συνεχείς καβγάδες με την 26χρονη, ενώ την Παρασκευή ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητό τους, το έβγαλε εκτός δρόμου και το έριξε σε βράχια.

Στη συνέχεια και ενώ η άτυχη γυναίκα είχε βγει έξω την έσπρωξε με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει πρώτα σε βράχια και μετά να καταλήξει στη θάλασσα.

Ο άνδρας που δίνει ακόμη κατάθεση και σοκάρει με τα λεγόμενά του καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο και εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε με αποτέλεσμα η ίδια να χτυπήσει πρώτα στα βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα.

Στη συνέχεια και ο ίδιος βούτηξε να την βρει, την είδε αναίσθητη ωστόσο αντί να τη βοηθήσει σηκώθηκε και έφυγε με την κοπέλα να βρίσκει τραγικό θάνατο μέσα στο νερό.

Αφού ο 30χρονος εγκατέλειψε την Γαρυφαλλιά, κυκλοφορούσε τραυματισμένος στο νησί, φορώντας το μαγιό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα μετά την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, μια γυναίκα είδε τον άνδρα να περιφέρεται σε κακή κατάσταση το βράδυ σε βραχώδη περιοχή στη Λυγαριά και ενημέρωσε την Αστυνομία και το Λιμενικό, στελέχη των οποίων έσπευσαν στο σημείο.

Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέγανδρο με την άτυχη κοπέλα για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς άρχισε να τους πετάει πέτρες, να βρίζει και να φωνάζει «φταίει η κακιά στιγμή» και «χάλασε η φάση».



«Τσακωνόμασταν συχνά, με ειρωνευόταν»

Ο δράστης έφτασε στο σημείο να ρίξει το…φταίξιμο στην 26χρονη, λέγοντας πως τελευταία τον ειρωνευόταν συνεχώς.

«Το τελευταίο διάστημα τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο», αναφέρει στην ομολογία του ο 30χρονος.

Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει το πώς έφτασε στο σημείο να σπρώξει την 26χρονη φίλη του από τα βράχια και να βρει το θάνατο στη Φολέγανδρο, υποστηρίζοντας στους αστυνομικούς ότι έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος.




«Ραγίζουν» καρδιές οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα και της μητέρας της άτυχης 26χρονης

Σοκαρισμένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι ο πατέρας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε με τραγικό τρόπο από τον 30χρονο σύντροφό της την Παρασκευή στην Φολέγανδρο.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πατέρας της 26χρονης, η κόρη του πήγε για πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της με σύντροφο, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε αφιερώσει τη ζωή της στη μελέτη.

«Πήγε πρώτη φορά διακοπές και την σκότωσε»

«Σκότωσε το κορίτσι μου στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε. Πήγε πρώτη φορά διακοπές και την σκότωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά συγκινημένος ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς.

«Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές»

Συγκλονιστικά είναι και τα πρώτα λόγια της μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

«Η  Γαρυφαλλιά ήταν ένα δώρο για μένα. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θέλω να σεβαστείτε τον πόνο μας. Δεν τον έχω γνωρίσει τον νεαρό. Η Γαρυφαλλιά που έλεγε ότι ήταν καλό παιδί . Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον πόνο της μάνας του 3οχρονου», υπογράμμισε η ίδια, εμφανώς συγκλονισμένη.

«Θα ήθελα να πως στο παιδί μας μία το τελευταία φορά ότι το αγαπάμε», τόνισε η μητέρα της.

«Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά…»

«Είναι τραγικό αυτό που ζούμε. Μακάρι να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά. Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό. Να μην είναι αλήτες. Μακάρι να μπορούσα να πω ένα τελευταίο σ΄αγαπώ στην κόρη μου», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει συνήγορος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς

Στο δικηγόρο Αλέξη Κούγια ανέθεσε η οικογένεια της 26χρόνης που βρέθηκε νεκρή στη Φολέγανδρο όλες τις νομικές διαδικασίες για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια έγινε γνωστό ότι:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου Αλέξιο Κούγια και στους συνεργάτες του γραφείου μας η μητέρα, ο πατέρας και τα τρία αδέλφια της αείμνηστης 26χρονης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαράκου ανέθεσαν το ιδιαίτερα ευαίσθητο βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας που συνέβη στη Φολέγανδρο την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και για την οποία η προανάκριση διεξάγεται από τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της Φολέγανδρου.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της δικογραφίας, τη μεταφορά του κατηγορουμένου – δράστη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και το διορισμό Ανακριτή, ώστε να προβούμε στις επιβεβλημένες διαδικαστικές νόμιμες πράξεις για την άσκηση των δικαιωμάτων των εντολέων μας».