Για αποκαλύψεις για τη σχέση της Γαρυφαλλιάς με τον 30χρονο τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της προϊδέασε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κινητό της και τα μηνύματά της. Τους φόβους μάλιστα αυτούς μοιράστηκε με τη μητέρα της όπως είπε ο κ. Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας της 26χρονης.

Σημαντικές πληροφορίες έδωσε ο κ. Κούγιας και για την οικογένεια της 26χρονης, με τον οποίο τον συνδέουν φιλικοί δεσμοί, αφού από εκεί κατάγεται ο πατέρας του γνωστού ποινικολόγου.

Προβλέπω δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Μιλώντας για τις εξελίξεις που αναμένονται στην υπόθεση της νέας γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι «το τι έχει διαπιστώσει η αστυνομία, το τι έχει διαπιστωθεί επιστημονικά από την ιατροδικαστική έκθεση, από το DNA, τα αποτυπώματα θα το πληροφορηθούμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας την δικογραφία.»

«Η προανάκριση, διαδικαστικά, δεν έχει τελειώσει. Δυο αξιωματικοί του τμήματος διώξεως εγκλημάτων κατά της ζωής πήγαν στη Φολέγανδρο για να ολοκληρώσουν την δικογραφία

«Προβλέπω ποια θα είναι η ποινική δίωξη, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη».

Αναφορικά στα βήματα που ακολουθούν, όπως είπε, μετά την παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον του εισαγγελέα, θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

«Σε αυτό το στάδιο έχει πρόσβαση στη δικογραφία μόνο ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του», διευκρίνισε.

Ο κ. Κούγιας εξηγώντας ότι από το στάδιο της προανάκρισης δεν διαρρέει τίποτα, επισήμανε μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι «δεν γνωρίζω αν όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ είναι αληθή. Εμείς ως το μέρος της υποστήριξης της κατηγορίας δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε καμία πρόσβαση στη δικογραφία τουλάχιστον στο στάδιο της προανάκρισης, μόνο ο κατηγορούμενος έχει και οι συνάδελφοί μου που θα τον υπερασπιστούν.»

Ως προς το διαδικαστικό σημείωσε επιπλέον ότι «η υπόθεση αφού ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που είναι η κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία. Από τον εισαγγελέα ή την εισαγγελέα Νάξου που θα επεξεργαστεί τη δικογραφία, θα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη. Με αυτήν την ποινική δίωξη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ή ανακρίτρια Νάξου, εκεί ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί, πιθανότατα θα πάρει προθεσμία. Την ημέρα της απολογίας του έχουμε δικαίωμα εμείς, η οικογένεια δηλαδή, να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκεί να πάρουμε και αντίγραφα».

Αξιοπρεπέστατη οικογένεια, ζητούν τη μεγαλύτερη ποινή

«Θα ζητήσω σειρά ανακριτικών πράξεων που έχουν σχέση με τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των παιδιών», αποκάλυψε.

«Γνωρίζω τους γονείς της κοπέλας επειδή ο πατέρας μου είναι από το Βέλο Κορινθίας, με τον πατέρα της γνωριζόμαστε παιδιόθεν. Πρόκειται για μια από τις αξιοπρεπέστερες οικογένειες. Επικοινώνησα με τον πατέρα της τα μεσάνυχτα. Μου είπε με λυγμούς ότι θέλει να αναλάβω την υπεράσπιση.» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Ακόμη αποκάλυψε ότι αυτό που του ζήτησε ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας είναι στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης, ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή. «Του είπα ότι αυτό δεν είναι δική μου λειτουργία, αλλά των δικαστών που θα δικάσουν, είναι τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι. Η δίκη θα γίνει σε δικαστήριο είτε στη Νάξο είτε στη Σύρο» σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Η Γαρυφαλλιά φοβόταν ότι την παρακολουθεί»

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο MEGA, «μίλησα πριν λίγο με τη μητέρα και μου έδωσε δύο πληροφορίες. Μου είπε ότι η Γαρυφαλλία γνώριζε τον 30χρονο εδώ και ένα περίπου χρόνο, και η σχέση εξελίχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.»

«Δεν έχουν γνωρίσει (οι γονείς της) τον 30χρονο. Μου είπαν ότι είχαν μάθει πως είναι από καλή οικογένεια, ότι είχε σπουδάσει πληροφορική. Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλίας. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο».

«Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Ήταν καταβεβλημένη η μητέρα και μου είπε πως θα ήθελε να έχουμε μια συζήτηση οι δυο μας», αύριο (Δευτέρα) είτε πριν είτε μετά την κηδεία του παιδιού της.