Για τον αν υπάρχει πιθανότητα η Σαντορίνη να ακολουθήσει το «πρότυπο» Μυκόνου όσον αφορά τα μέτρα έναντι του κοροναϊού, αναφέρθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα για τη Σαντορίνη γιατί είμαστε σε ετοιμότητα, έχουμε μια πολύ καλή λειτουργία με υψηλές πληρότητες και φυσικά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στον έλεγχο».

«Δυστυχώς καθημερινά αντί να βγαίνει το νησί της Σαντορίνης μόνο του βγαίνει ως Περιφερειακή Ενότητα και προστίθενται περιστατικά που δεν ανήκουν στη Σαντορίνη», επισήμανε ο κ. Σιγάλας.

«Θυμάστε τι έγινε στην Ιό προ ημερών και αυτά όλα χρεώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας οπότε έχει δημιουργηθεί μια εικονική πραγματικότητα η οποία δεν αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είμαστε σε μια επαγρύπνηση, είμαστε συντονισμένοι με όλους τους φορείς, η αυτοδιοίκηση έχει βγει μπροστά και συντονίζουμε τόσο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όσο και τους επαγγελματίες και έχουμε μια συνοχή, αυτή η συνοχή μέχρι σήμερα έχει φέρει αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θήρας ανέφερε ότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο του αιφνιδιασμού, δηλαδή – όπως είπε - «από την Πολιτική Προστασία έγινε ένας μικρός αιφνιδιασμός ο οποίος μπορούσε να μην γίνει γιατί η αυτοδιοίκηση γνωρίζει τα θέματα, μπορεί να συντονίσει κάποια πράγματα και πρέπει να είναι σε συχνότερη επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία πράγμα το οποίο δεν έγινε».

«Δεν μπορεί δηλαδή η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη να αγωνιά ένα απόγευμα αν κάποιος αποφασίσει να κλείσει ή όχι. Αυτό διορθώνεται και βέβαια η επικοινωνία είναι λύση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ο κ. Σιγάλας ανέφερε: «Έχουμε εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν στην ''ελευθερία'', έχουμε δηλαδή ανεμβολίαστους πάρα πολλούς οπότε προσπαθούμε να μην έρχονται επικοινωνία αυτοί με τους πελάτες και προσπαθούμε να κάνουμε έναν μικρό αναπρογραμματισμό μέσα στην ίδια μας την επιχείρηση».

«Παράλληλα έχουμε εντείνει πολύ τους ελέγχους σε δύο σημεία, στις μεταφορές όπου πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για αυτό και έχουμε αυτά τα σωστά αποτελέσματα, και από εκεί και πέρα κοιτάμε τα νυχτερινά κέντρα και τα λοιπά είμαστε σε επικοινωνία μαζί με τους φορείς ώστε να ελέγξουμε την κατάσταση, αν δεν γινόταν έτσι θα είχαμε προβλήματα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το ξενοδοχείο αναφοράς δεν έχει γεμίσει ποτέ, και φυσικά έχουμε προετοιμαστεί σε οποιαδήποτε περίπτωση ώστε να έχουμε εναλλακτικές προτάσεις να μην αιφνιδιαστούμε ούτε εμείς ούτε εκείνοι», κατέληξε ο ίδιος.