Προς άρση του lockdown στη Μύκονο φαίνεται πως ετοιμάζεται η κυβέρνηση, καθώς το προγραμματισμένο έως την Παρασκευή, 23 Ιουλίου lockdown οδεύει προς τη λήξη του, με ύσταση εκδοχή του εν λόγω σεναρίου τη λήξη του τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου.

Τέλος για την απαγόρευση κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία την προσεχή Δευτέρα, αναμένεται επανεξέταση των μέτρων, ενω πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί, εφόσον δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί και σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση να επανέλθει σε κανονικότητα από τις 26 Ιουλίου το δημοφιλές νησί του Αιγαίου.

Ειδικότερα, το πιο πιθανό σενάριο αποτελεί να ανοίξουν ξανά οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, η αλλαγή στα μέτρα θα στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα επιδημιολογικά δεδομένα. Έπειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Εφ' όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.

Τι οδήγησε στην άρση 

Τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο, δείχνουν να «φρενάρουν» τη διασπορά του ιού. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επανέλαβε την Τρίτη ότι η Μύκονος δεν καταγράφει απώλειες τουριστών.

«Στη Μύκονο δεν έχουμε ακυρώσεις, 1% είναι αυτή τη στιγμή οι ακυρώσεις» τόνισε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι «έχουμε ρωτήσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του νησιού και έχουμε καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα».

Ειδικότερα, από τις 15 Ιουλίου, οπότε και άνοιξε και πάλι η βρετανική αγορά για την Ελλάδα, οι Βρετανοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την Κέρκυρα. «Τα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά δείχνουν μια χαρά και προσπαθήσαμε να διαλέξουμε ξενοδοχεία που είσαι απομονωμένος, ώστε να μη χρειάζεται να βγούμε έξω, αν δε νιώθουμε ασφαλείς» δήλωσαν τουρίστες στην κάμερα της ΕΡΤ.


Διακοπές με περιορισμούς

Λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στη μικρή Βενετία χιλιάδες τουρίστες ο ένας δίπλα στον άλλον απολαμβάνουν το μυκονιάτικο ηλιοβασίλεμα. Άλλοι καθήμενοι στα παγκάκια , άλλοι στην αμμουδιά και άλλοι πάνω σε σκάφη αναψυχής με τα ποτά στα χέρια, καθώς είναι ο μόνος τρόπος διασκέδασης πλέον όπως αναφέρουν.

Επιχειρηματίες του νησιού αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ευελπιστώντας ότι δε θα χαθεί άλλο ένα πολύτιμο καλοκαίρι για το «νησί των Ανέμων». Μια από τις πληγές που οδήγησαν σε lockdown τη Μύκονο ήταν και η αδυναμία να ελεγχθούν τα πάρτι που στήνονταν σε βίλες. Παρατηρήθηκε ότι ακόμη και τη Δευτέρα, μερικές ημέρες μετά την επιβολή των μέτρων κάποιοι προετοίμαζαν πάρτι σε βίλα.