Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων οι οποίοι θα πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένεται να ψηφιστούν και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και στη θέση τους θα προσλαμβάνονται εμβολιασμένοι με τρίμηνες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισοί από όσους εργάζονται στα γηροκομεία παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στην περιφέρεια για τους ανεμβολίαστους

Στην κυβέρνηση η επιτάχυνση της αύξησης της συμμετοχής στους εμβολιασμούς αποτελεί προτεραιότητα.

Η αύξηση του αριθμού των ραντεβού που έχουν κλειστεί αποτελεί ένα θετικό παράγοντα, ωστόσο ο Αύγουστος και οι διακοπές προκαλούν ανησυχία σε κυβερνητικά στελέχη.

Υπουργοί και βουλευτές που θα επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες στις καλοκαιρινές τους διακοπές θα επιχειρήσουν να πείσουν τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Ποιοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Μετά τους εργαζόμενους στα γηροκομεία, σειρά παίρνει το υγειονομικό προσωπικό. Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που λήγει η προθεσμία για τον συγκεκριμένο κλάδο, τα ποσοστά των εμβολιασμένων στα νοσοκομεία θα έχουν φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μετά τον δεκαπενταύγουστο αναμένεται να αποφασιστούν οι επόμενοι επαγγελματικοί κλάδοι που θα ενταχθούν στη λίστα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώνουν τις περισσότερες να είναι οι επόμενοι που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά και όπως έχει προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εμβολιαστικά κέντρα θα δημιουργηθούν και στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές.