Δυόμιση μήνες μετά τη δολοφονίας της 20χρονης Καρολαϊν, μίας δυναμικής νέας γυναίκας, με αυτοπεποίθηση που το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα, άδικα και ανάλγητα, οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα συνεχίζονται.

Παρά την ομολογία του 33χρονου συζύγου της, υπάρχουν ακόμα αρκετές «γκρίζες» ζώνες στην υπόθεση για να ξεκαθαριστούν. Κυρίως σε ό,τι αφορά το κίνητρο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, το οποίο ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. Άλλωστε, ο 33χρονος πιλότος και η υπεράσπιση του, από την πρώτη στιγμή, θέλοντας να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι η δολοφονία δεν ήταν προσχεδιασμένη, υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε… κίνητρο. Από την άλλη, ο 12ος τακτικός ανακριτής, Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης, διερευνά όλα τα ενδεχόμενα σε βάθος, έχοντας ανοίξει ένα νέο κύκλο εξέτασης κρίσιμων μαρτύρων αλλά και βασικά στοιχεία της στυγερής δολοφονίας.

Τι δείχνουν μέχρι στιγμμής τα στοιχεία και που οδηγούν οι έρευνες

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών, δείχνουν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, με τον 33χρονο να σχεδιάζει προσεκτικά το…άλλοθι του, στήνοντας ένα σκηνικό ληστείας στο σπίτι και ισχυριζόμενος ότι οι εισβολείς, και μάλιστα με καταγωγή από το εξωτερικό, ήταν αυτοί που σκότωσαν τη σύζυγο του. Στις 6:13 της 11ης Μαϊου 2021 και αφού είχαν περάσει πλέον δύο ώρες από τη στιγμή που αφαίρεσε τη ζωή της Καρολαϊν ο πιλότος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Πήρε τηλέφωνο την άμεση δράση και κάλεσε την αστυνομία. Όταν τα δύο περιπολικά της άμεσης δράσης έφτασαν στην μονοκατοικία των Γλυκών Νερών, εντόπισαν την Καρολάϊν νεκρή, την 11-τότε- μηνών Λυδία δίπλα της και τον 33χρονο πιλότο, δίπλα στο κρεβάτι της γυναίκας του, δεμένο σε εμβρυακή στάση και τα χέρια του και τα πόδια του, δεμένα μπροστά.

Ωστόσο δεν υπολόγισε τη… γειτόνισσα του, οι καταθέσεις της οποίας αποδείχθηκαν κρίσιμες κυρίως για όσα δεν… άκουσε το μοιραίο βράδυ. Η μάρτυρας θα κληθεί εκ νέου για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και για όσα έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ αλλά και για τη σχέση του ζευγαριού καθώς διατηρούσε φιλικές επαφές με το θύμα. Το «κατώφλι» του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσει και η φίλη της 20χρονης με την οποία συναντήθηκε λίγες ώρες πριν τη δολοφονία της.

Επιπλέον και τα πρόσωπα με τα οποία ο πιλότος επικοινώνησε και συναντήθηκε μετά τη δολοφονία της Καρολάιν θα κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Επί 37 ημέρες, ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατάφερε επί 37 ημέρες να τους κοροϊδέψει και να κρύψει τα…ίχνη του.

Δεν αποκλείεται βέβαια τώρα που έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια να θυμηθούν στοιχεία και λεπτομέρειες στις οποίες δεν είχαν δώσει σημασία. Ο 33χρονος πιλότος μάλιστα έχει κριθεί από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και ύποπτος φυγής και λόγω της οικονομικής άνεσης που φέρεται να διέθετε αλλά και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως πιλότος ελικοπτέρου. Το εάν σχεδίαζε τη φυγή είναι κάτι κρίσιμο που εξετάζεται από τις δικαστικές αρχές.

Στο στόχαστρό φιλοι, επαφές, τραπεζικοί λογαριασμοί και... μία γυναίκα

Την ίδια στιγμή,  οι επικοινωνίες του κατηγορουμένου και της Καρολάϊν έχουν γίνει φύλλο και φτερό, το ίδιο και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί αλλά και οι επαφές του, μέσω διαδικτύου, ενώ, στο «στόχαστρο» έχει μπει και η σχέση του με μία γυναίκα 40 ετών από το ευρύτερο επαγγελματικό του περιβάλλον.

Επίσης, συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού, κάποιους εκ των οποίων τους έχει προτείνει ο 33χρονος κατηγορούμενος και συνάδελφοι του, θα περάσουν από το γραφείο του ανακριτή προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν. Ήδη, στις αρχές της εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό εξετάστηκε η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένη Μυλωνοπούλου. Ενδεχομένως το γεγονός ότι η 20χρονη Καρολαϊν φέρεται να ένιωθε πλέον ότι ήθελε να χωρίσει να αποτελεί το κίνητρο της δολοφονίας της. Η κυρία Μυλωνοπούλου είναι το πρόσωπο στο οποίο η 20χρονη μητέρα φέρεται να είχε εκφράσει την  «απέχθεια» για το σύζυγο της. Στις δεκάδες συνεδρίες που είχαν από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 η νεαρή γυναίκα είχε αναφερθεί στα προβλήματα που υπήρχαν στη σχέση τους. Γι΄αυτό και η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού είναι από τα πρώτα πρόσωπα που κάλεσε ο ανακριτής ενώπιον του.