Στον 70χρονο που νοσηλεύεται με βαρύτατη πνευμονία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος.
Ο 70χρονος είναι εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer και δεν φέρει υποκείμενα νοσήματα.

Η διασπορά είναι μεγάλη, προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας πως τρεις συνεργάτες του, πλήρως εμβολιασμένοι, κόλλησαν επίσης τον ιό στις διακοπές.

«Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει το νοσοκομείο μας από την έναρξη των εμβολιασμών. Έχει βαρύτατη πνευμονία. Δεν έχουμε το προφίλ του στελέχους. Ήδη, έκλεισε χθες η εφημερία με αύξηση των εισαγωγών. Είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer, έχουν περάσει οι 14 μέρες. Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων προστατεύει τους εννέα από τους δέκα. Κι αυτό είναι επιβεβαιωμένο. Το γεγονός ότι βλέπουμε έναν πλήρως εμβολιασμένο στις Μονάδες μας ανησυχεί βαθύτατα. Ο εμβολιασμός προστατεύει, αλλά το περιστατικό αυτό δείχνει τη δυναμική της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Αυτό επιβεβαιώνει, κατά τον κ. Καπραβέλο, και το γεγονός ότι «οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να... πανηγυρίζουν, δεν συμφωνώ με τη χαλαρότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή. Δεν είναι μόνο αυτός που δίνει μάχη για τη ζωή του». Τα μέτρα ατομικής προστασίας και η αποφυγή συνωστισμού είναι κρίσιμα και για τους εμβολιασμένους σε αυτή τη φάση του τέταρτου κύματος, υπογράμμισε κλείνοντας.