Σε όλο τον κόσμο ταξίδεψε η είδηση της δολοφονίας του «Κωστή», της φώκιας-μασκότ της Αλοννήσου και της επικήρυξης του δράστη με 18.000 ευρώ.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σε ρεπορτάζ με τίτλο «Προσφέρεται αμοιβή αφού η αγαπημένη φώκια μονάχους-μονάχους βρέθηκε νεκρή στην Ελλάδα» αναφέρεται στην αμοιβή που θα δοθεί σε όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτοποίηση του δράστη. «Ελπίζουμε ότι αυτό θα παρέχει το επιπλέον σπρώξιμο προκειμένου να βρεθεί ποιος το έκανε. Τουλάχιστον, εάν δεν συμβεί αυτό, να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά», είπε στην εφημερίδα ο συντονιστής της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας MOm, Δημήτρης Τσιάκαλος.

Η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» σε άρθρο με τίτλο «Η δολοφονία του Κωστή, της αγαπημένης φώκιας, με ψαροντούφεκο πυροδοτεί οργή σε ελληνικό νησί», σημειώνει ότι ο θάνατος της φώκιας προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα και κατακραυγή από τους κατοίκους της Αλοννήσου. «Η Ελλάδα ψάχνει αυτόν που δολοφόνησε διάσημη φώκια με καμάκι ψαροντούφεκου», σημειώνει σε ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοσή του το βρετανικό δίκτυο BBC.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τονίζει σε άρθρο της ότι η φώκια δολοφονήθηκε χωρίς οίκτο και εξηγεί ότι οργανώσεις, επιχειρήσεις και χρηματοδότες έχουν συγκεντρώσει 18.000 ευρώ για όσους δώσουν πληροφορίες για το δράστη. Δημοσιεύματα για το θυμό που προκάλεσε η δολοφονία του «Κωστή», αλλά και την επικήρυξη των δραστών φιλοξένησαν τόσο η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» όσο και η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ