Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η θανάτωση του «Κωστή», της φώκιας-μασκότ της Αλοννήσου πριν από λίγες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του «Κωστή» προήλθε από ψαροντούφεκο και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για διάσωση του, κατέληξε.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, μετά και τις μηνύσεις που κατέθεσαν για την υπόθεση ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mangesianews.gr, η εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστεί ο δράστης, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες.

Ακόμα, ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από λουόμενους που μπορεί να είδαν κάτι παράξενο στο σημείο αλλά και να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπου είναι το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Βόρειων Σποράδων.

Οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί για τη θανάτωση του «Κωστή»

Μηνύσεις, με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν, έχουν ήδη καταθέσει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, καθώς και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων καταδίκασε απερίφραστα το αποτρόπαιο έγκλημα και τονίζει πως ο «Κωστής» ήταν ιδιαίτερα φιλικός και κοινωνικός με τους ανθρώπους και ποτέ δεν είχε παρουσιάσει επιθετική ή άλλη προβληματική συμπεριφορά.

Με τη σειρά του ο Οργανισμός MOm – Monachus monachus, επεισημαίνει πως «δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια».

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του» αναφέρει σε ανακοίνωση και καλεί τις Αρχές να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να βρεθεί ο δράστης.