«Και ο Ιούλιος πήγε καλά, έχουμε μια αύξηση κρατήσεων από τις αρχές Ιουλίου και ο Αύγουστος βέβαια συνεχίζει. Είμαστε γύρω στο 70 με 80% του 2019», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος.

«Τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και βεβαίως μας εκπλήσσει γιατί δεν το περιμέναμε. Αν μας ρωτάγατε τον Μάιο τι θα γίνει ήμασταν πολύ απαισιόδοξοι, τώρα είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι γιατί φοβόμαστε μην έχουμε τίποτα άσχημες εξελίξεις στο επιδημιολογικό και δεν καταφέρουμε να τελειώσουμε τη σεζόν η οποία στη Σαντορίνη μπορεί να πάει μέχρι τέλος Οκτωβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

«Έχουμε κοντρολάρει τα κρούσματα, δεν έχουμε πάνω από 20-25 κρούσματα την ημέρα αλλά αυτά δεν είναι μόνο της Σαντορίνης διότι οι ανακοινώσεις είναι για την περιφερειακή ενότητα Θήρας που σημαίνει ότι αυτά είναι τα κρούσματα 6 νησιών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

«Άρα αυτά τα έξι νησιά μαζί βγάλανε 25 κρούσματα τα χθεσινά, δεν θεωρούμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των 25. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη Σαντορίνη, και μάλιστα και ένα άλλο θέμα που μας δημιουργεί έναν κακό υπολογισμό είναι ότι έχοντας ένα διεθνές αεροδρόμιο τα charter που έρχονται από το εξωτερικό και προσγειώνονται στη Σαντορίνη αλλά οι τουρίστες έχουν τελικό προορισμό κάποιο άλλο νησί πχ τα Κουφονήσια, την Αμοργό εάν βρεθούν θετικοί στα τεστ που γίνονται η Σαντορίνη φορτώνεται τα κρούσματα και μένουν στη Σαντορίνη βέβαια 14 μέρες καραντίνα», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι τόσο πολύ δηλαδή οι τουρίστες είναι οι εργαζόμενοι και οι έλληνες σε ηλικία από 20 έως 35 που είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο Αύγουστος πάει καλά, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει όλα, πέρυσι είχε ανοίξει στο 60% φέτος έχουν ανοίξει όλα και είμαστε σε καλή πληρότητα ικανοποιητική για να μπορέσουμε να καλύψουμε τουλάχιστον τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί. Αν η σεζόν αυτή κρατήσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου θεωρώ ότι καμία επιχείρηση δεν θα έχει πρόβλημα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Θεωρούμε ότι αν συνεχίσουμε έτσι με αυστηρούς ελέγχους από το Λιμεναρχείο και από την Αστυνομία για τους χώρους που συνωστίζεται κόσμος και από το δήμο με τις οδηγίες και τα self test και τα rapid test θεωρούμε ότι αν κοντρολάρουμε την κατάσταση θα είναι εντάξει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά», κατέληξε.