Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένα ζευγάρι που διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα στη Μήλο, καθώς βρέθηκε να έχει εγκαταστήσει «κρυφές» κάμερες μέσα στα δωμάτια. Μετά από καταγγελία ένοικου του ξενοδοχείου, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου βρέθηκαν εκεί, όπου διαπίστωσαν να έχει τοποθετηθεί ολοκληρωμένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης μέσα σε τέσσερα δωμάτια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του logotypos.gr, όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες προς τα κρεβάτια των δωματίων, προφανώς για να καταγράφουν τις προσωπικές στιγμές των ζευγαριών. Οι «κρυφές» κάμερες ήταν τοποθετημένες δίπλα στα air condition που υπήρχαν μέσα στα δωμάτια, έτσι ώστε οι ένοικοί τους να μην μπορούν να αντιληφθούν την ύπαρξή τους

Χειροπέδες στους ιδιοκτήτες 

Η αστυνομία κατάσχεσε τρεις υπολογιστές και τις τέσσερις «κρυφές» κάμερες παρακολούθησης, τα οποία και θα σταλθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, ένας άνδρας και μία γυναίκα, έχουν συλληφθεί με την κατηγορία περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, για την υπόθεση είναι ενήμερη και η Εισαγγελία της Σύρου.

Η αποκάλυψή τους έγινε όταν ένοικος του ξενοδοχείου αντιλήφθηκε την ύπαρξη «κρυφής» κάμερας και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και έτσι ακολούθησε έρευνα. Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με το τι έκανε το υλικό από τις κάμερες το ζευγάρι των ξενοδόχων. Το κρατούσε για προσωπική του χρήση ή το διοχέτευε σε ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό, από όπου και αποκόμιζε κάποια κέρδη; Οι Αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time