Με το επιχείρημα ότι…θόλωσε ο 40χρονος συζυγοκτόνος της Δάφνης επιχείρησε να δικαιολογήσει την στυγερή δολοφονία της 31χρόνης γυναίκας του.

Ο κατηγορούμενος στο οκτώ σελίδων υπόμνημα του, τόνισε ότι δεν ήξερε τι έκανε και επιχείρησε, ανεπιτυχώς καθώς διατάχθηκε η προφυλάκιση του, να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του και να ρίξει την ευθύνη στο ανυπεράσπιστο θύμα του, λέγοντας ότι η σύζυγος του, τον απατούσε. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως είχε βάλει κοριό και κατέγραφε τις συνομιλίες της.

«Θέλω να τονίσω πως είμαι συντετριμμένος, ''διαλυμένος'' ψυχικά και μετανιωμένος γι’ αυτό που έπραξα, από το επόμενο κιόλας δευτερόλεπτο, δι’ ον λόγο και εμφανίστηκα στο κατά τόπον αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, όπου εξιστόρησα με κάθε λεπτομέρεια τι είχε συμβεί. Απολογούμαι όχι μόνο στην υμέτερη αρχή Σας, αλλά κυρίως στους γονείς της συζύγου μου και κυρίως το μοναχοπαίδι μας» ανέφερε ο 40χρονος συζυγοκτόνος στο υπόμνημα του σχετικά με την αποτρόπαια πράξη του.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε όσα είχε πει στην προανακριτική του απολογία χωρίς την παρουσία συνήγορου υπεράσπισης και ισχυρίστηκε ότι όσα διέπραξε τα έκανε εν βρασμώ. «Δεν έπρεπε να ενεργήσω έτσι. Δεν ήξερα τι έκανα, θόλωσα! Άκουγα τις καταγραφές όπου αποτυπώνονται οι εξωσυζυγικές ερωτικές πράξεις της συζύγου μου, όχι απλώς στην κατοικία μας αλλά στο δωμάτιο του παιδιού μας και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω, χωρίς να μπορώ, τι είχε συμβεί. Το άκουγα καιαισθανόμουν μια ζάλη, ότι είχα αρχίσει να τρελαίνομαι, χωρίς να μπορώ να το περιγράψω ακριβώς με λόγια» επισημαίνει επίσης στο απολογητικό υπόμνημα ο συζυγοκτόνος.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος βάσισε όλη την επιχειρηματία του ενώπιον του ανακριτή στο ότι, όπως ισχυρίζεται, η 40χρονη σύζυγος του, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και μάλιστα προσκόμισε στον ανακριτή ένα stick USB με συνομιλίες της συζύγου του με τρίτο πρόσωπο, στιος οποίες- σύμφωνα με τον ίδιο- αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του περί ερωτικών σχέσεων της γυναίκας του.

Την ίδια στιγμή, υποστήριξε πως με τη γυναίκα του διαπληκτίστηκαν πριν τη δολοφονία και δεν την αιφνιδίασε στον ύπνο. «Με τη σύζυγό μου διαπληκτίστηκαμε πριν την σκοτώσω και δεν την αιφνιδίασα στον ύπνο. Αυτό προκύπτει τόσο από την ώρα που έλαβαν χώρα στο συμβάν όσο και από τα ρούχα που φορούσε αλλά και από το γεγονός ότι μου επιτέθηκε στην μύτη και στην αριστερή πλευρά του σώματος μου, όταν με χτύπησε και με γρατζούνισε. Τούτο προκύπτει τόσο από την εμφάνιση μου ενώπιον σας όσο και από σχετικές φωτογραφίες που προσκομίζω» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Επιπλέον, ο 40χρονος δολοφόνος στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την πράξη του και να αποτινάξει από πάνω του, την συμπεριφορά του ζηλιάρη και του βάναυσου, ο 40χρονος υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις των γειτόνων του, είναι αντιφατικές και επικαλείται μάλιστα το γεγονός πως από τις 11 Ιουλίου (που γείτονες είχαν καλέσει την αστυνομία) μέχρι και την ημέρα του εγκλήματος δεν υπήρξε άλλη…σύγκρουση με τη σύζυγο του.

Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως την αγαπούσε.«Όσο και αν είμαι μετανιωμένος, συντετριμμένος, πρωτίστως για την σύζυγό μου, την οποία αγαπούσα το οποίο γνώριζαν όλοι και οι δύο οι γονείς της και για το παιδί μου, αλλά και την οικογένειά μου και την οικογένειά της, γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και γι’ αυτό παρέλκει οποιαδήποτε αναφορά στις προϋποθέσεις επιβολής περιοριστικών όρων. Μετανιώνω όμως και εμφανίστηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα αμέσως μετά την πράξη μου και χωρίς καν να διανοηθώ είτε να Από προσανατολίσω τις αρχές είτε να ασκήσω τα δικονομικά μου δικαιώματα κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά τα οποία δεν αλλάζω ούτε με το παρόν απολογητικό υπόμνημα» υποστήριξε ο 40χρονος στο υπόμνημα του.

«Μου ζήτησε να χωρίσουμε»

Ο κατηγορούμενος ενώπιον των αστυνομικών και πάλι είχε επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη για το στυγερό έγκλημα στο ανυπεράσπιστο θύμα, λέγοντας ότι πριν από ενάμιση περίπου μήνα η συμπεριφορά της συζύγου του άλλαξε και του είχε ζητήσει να χωρίσουν, προσθέτοντας μάλιστα πως μιλούσε συνεχώς στο κινητό της και σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα για το οποίο τσακωνόντουσαν συνεχώς.

«Την 11η Ιουλίου 2021 μαλώσαμε πολύ άσχημα. Εγώ μόλις είχα γυρίσει από το δουλειά με το παιδί και όταν μπήκα στο σπίτι εκείνη ήταν στο υπνοδωμάτιο του παιδιού με κλειδωμένη πόρτα. Τη ρώτησα για ποιο λόγο το κάνει αυτό και εκείνη μου αποκρίθηκε “ότι θέλω θα κάνω, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν”. Κατά τον διαπληκτισμό της αυτή του φώναξε “είσαι άχρηστος, δεν είσαι άντρας, είσαι γυναικούλα, κρύβεσαι πίσω από τον μπαμπά και τη μαμά” ενώ κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος μου. Εγώ την έσπρωξα προς του εσωτερικό του δωματίου και έπεσε στο πάτωμα. Εκνευρίστηκε, σηκώθηκε και στο διάδρομο με χτύπησε στο πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια έπραξα και εγώ» ανέφερε ο κατηγορούμενος στους αστυνομικούς για όσα έλαβαν χώρα την 11η Ιουλίου 2021.

Για την ημέρα του εγκλήματος ο 40χρονος περιέγραψε: «Γύρισε το μυαλό με αυτά που είχα ακούσει. Πήγα στην κουζίνα, πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι μεγάλο καφέ και πήγα προς το δωμάτιο του γιου μας. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη καθώς άκουσα τη συμβουλή του πεθερού μου και 15 μέρες πριν είχα αφαιρέσει τα κλειδιά από την πόρτα της για να μην κλειδώνεται μέσα. Όταν πήρα το μαχαίρι με το δεξί χέρι μπήκα στο δωμάτιο της, εκείνη κοιμόταν ανάσκελα και απευθείας όρμηξα πάνω της, ξάπλωσα πάνω της και την κάρφωσα με τη μύτη του μαχαιριού μία φορά στο λαιμό. Εκείνη τότε ξύπνησε άρχισε να φωνάζει “πεθαίνω”, με το αριστερό χέρι της έκλεισα το στόμα. Έτσι όπως είχα το χέρι μου στο στόμα, ο αριστερός μου αντίχειρας μπήκε στο στόμα της και εκείνη με δάγκωσε. Τότε τράβηξα προς τα έξω το μαχαίρι και την κάρφωσα άλλη μία φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ξανά έβγαλα το μαχαίρι, το άφησα αριστερά από το κεφάλι της και με τα δύο μου χέρια της έκλεισα το στόμα γιατί φώναζε. Μετά από περίπου 1 λεπτό εκείνη σταμάτησε να αντιστέκεται και να φωνάζει. Σηκώθηκα, πήγα στο μπάνιο γιατί ήμουν γεμάτος αίματα. Φορούσε μια κοντομάνικη μπλούζα με ρίγες, την έβγαλα και την πέταξα στο καλάθι με τα άπλυτα. Ξέπλυνα στο νιπτήρα τα χέρια μου και το πρόσωπο, φόρεσα τα ρούχα που φοράω τώρα και έκλεισα την πόρτα του δωματίου».

Και φυσικά επιχείρησε να εμφανιστεί μετανιωμένος λέγοντας πως: «Ό,τιέκανα το έκανα για να γιατί γυρνούσα στο μυαλό μου αυτή η συνομιλία. Δεν μπορούσα να αντέξω τη γυναίκα που αγαπούσα έκανε αυτά που έκανε μέσα στο σπίτι μας. Μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω, να ξανά σκεφτώ αυτά τα 10 λεπτά».