Αναφορικά με την αντιμετώπιση της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στην Αττική, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο καθηγητής πνευμονολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Στέλιος Λουκίδης, επισημαίνοντας ότι ο γενικός πληθυσμός πρέπει να αποφεύγει τις μετακινήσεις, αν κυκλοφορεί να κυκλοφορεί με μάσκα υψηλής προστασίας ή με διπλή χειρουργική.

Ακόμη ο πνευμονολόγος τόνισε ότι οι χρόνια αναπνευστικοί και καρδιολογικοί καλό είναι να μείνουν στο σπίτι τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες και αν εφόσον δουν ότι έχουν κάποια επιδείνωση συμπτωμάτων να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς τους γιατί ειδικά για τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα χρόνια είναι γνωστό ότι το περιβάλλον μπορεί να επιδείνωση την συμπτωματολογία.

Ερωτηθείς για πόσες μέρες θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ο κ. Λουκίδης απάντησε: «Θα εξαρτηθεί από την πορεία των πυρκαγιών, των καιρικών συνθηκών και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι για το επόμενο τριήμερο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί οποιαδήποτε έκθεση σε περιοχές οι οποίες έχουν αυξημένη παρουσία αιωρούμενων σωματιδίων τα οποία προέρχονται από την καύση των υλικών μπορούν ανά πάσα στιγμή να εισέλθουν της αναπνευστικής οδού αν δεν πάρει κανείς τα σωστά μέτρα».