Στην καθημερινή πλέον ενημέρωση για τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα για έκτη συνεχόμενη μέρα προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε μιλώντας για τον τραυματισμό του Έλληνα πυροσβέστη το πρωί της Κυριακής στην Πάρνηθα, αλλά και για την πτώση του αεροσκάφους πετζετέλ που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο, με τον πιλότο και πατέρα δύο παιδιών να είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του.

Παράλληλα, αναφερόμενος για τις πυρκαγιές στην Εύβοια είπε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμα δύσκολη νύχτα, όπου ο αγώνας θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Σημείωσε πως το βράδυ που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο, αλλά διαβεβαίωσε ότι τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Επισήμανε πως οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Όσον αφορά στην Αττική υπογράμμισε ότι η εικόνα βελτιώνεται όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο κατέστησε σαφές πως οι περιπολίες θα συνεχιστούν και απόψε για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται σε ισχύ έως την επόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου έως τις 6 το πρωί. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αυτήν απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα  η μετακίνηση, διέλευση η παραμονή σε δάση και εθνικούς δρυμούς περιοχές Natura και άλση. Επιπλέον απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα και εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.