Πενηνταπέντε είναι τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς σε ολόκληρη τη χώρα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι για τις φωτιές στην Εύβοια καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάσχεσής τους ενώ τόνισε ότι η μάχη συνολικά με τις πυρκαγιές δυσκολεύει λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων.

Σε ότι αφορά την Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι καταφέραμε να ανακόψουμε το μέτωπο στη Μαλακάσα ενώ η κατάσταση βελτιώνεται και στο Πευκόφυτο.

Στην Εύβοια έχουν εκκενωθεί συνολικά 39 οικισιμοί και επιχειρούν 475 πυροσβέστες μαζί με τη συνδρομή ξένων δυνάμεων από Ρουμανία και Ουκρανία ενώ από αέρος επιχειρούν 4 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει διαθέσει τορπιλάκατο για τη μεταφορά των κατοίκων από τις εκκενώσεις οικισμών ενώ το Λιμενικό Σώμα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διασώσεων.

Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί και η Ρόδος.

«Συνεχίζουμε αμείωτο τον αγώνα» υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς διαβεβαιώνοντας ότι είναι «σε απόλυτη κινητοποίηση οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις» για την κατάσβεση των πυρκαγιών.