Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση, τόσο στην Αττική, όσο και στη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης υπολογίζονται πλέον στα 17.000 και άνω.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη γίνονται εργασίες σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές, που σάρωσαν ότι βρήκαν στο διάβα τους.

Μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής επηρεάστηκαν 560 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής και μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα η ηλεκτροδότηση περίπου 60.000 πολιτών.



Εντός των επόμενων 10 ημερών

Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 1.000 στύλοι, 20 υποσταθμοί και μέχρι σήμερα στην Αττική 10.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα. Οι ζημιές αναμένεται  να έχουν αντιμετωπιστεί εντός των επόμενων 10 ημερών.

Τεράστια η ζημιά

Παράλληλα, στην Εύβοια καταβάλλεται προσπάθεια να ηλεκτροδοτηθεί η Αγία Άννα, ενώ 7.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζημιά στο δίκτυο είναι μεγάλη.

Επίσης, μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν η Λακωνία και η Αρκαδία, καθώς πάνω από 10 οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.