Μεγάλη ζωή έκαναν ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ στο «νησί των ανέμων» δύο άνδρες, που όποιος τους συναντούσε στοιχημάτιζε ότι είναι μεγιστάνες, αφού δεν λογάριαζαν τα λεφτά που σκορπούσαν σε πανάκριβα εστιατόρια και beach bar του νησιού.

Τίποτα στη συγκεκριμένη ανδροπαρέα δεν έδειχνε ύποπτο, μέχρι τη σύλληψη των δύο ανδρών και την αποκάλυψη της κομπίνας που είχαν στήσει.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, ρουμανικής καταγωγής, έχει καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για την εμπλοκή του σε ένα τεραστίων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο που εκτυλίχθηκε στη Ρουμανία και αφορά στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Πρόκειται για τον Ντράγκος Σαβουλέσκου, ο οποίος στις Αρχές του 2019 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζα, Ραντού Μαζάρε, και τον Κρίστι Μπόρτσεα, πρώην πρόεδρο της Ντιναμό, και μαζί με άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι και κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ.





Ο Ντράγκος Σαβουλέσκου, μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών, διέφυγε στην Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολη, για να εντοπιστεί τελικά στη Μύκονο πριν δύο μέρες από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Η σύλληψη - θρίλερ

Ο Ντράγκος Σαβουλέσκου διασκέδαζε με δύο ακόμη φιλικά του πρόσωπα σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή των Μύλων, ένας εκ των οποίων μάλιστα θεωρείται από την Ίντερπολ εξαιρετικά επικίνδυνος κακοποιός. Η εντολή για την επιχείρηση σύλληψης του Ντράγκος Σαβουλέσκου δόθηκε κατόπιν Ευρωπαϊκού Εντάλματος των Αρχών της Ρουμανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη κατά του Δημοσίου. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Σύρου με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές της Ρουμανίας. Σημειώνεται ότι ο Σαβουλέσκου δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time