Η καλλονή σύντροφός του και οι χλιδάτες διακοπές τους πρόδωσαν το μαφιόζο επιχειρηματία που αναπαυόταν στη Μύκονο. Ο Ρουμάνος επιχειρηματίας που είναι καταζητούμενος στη χώρα του εδώ και τρία χρόνια είχε κατορθώσει όλο αυτό το διάστημα να καλύπτει τα ίχνη του, παρά το γεγονός ότι είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Interpol.

Τον επιχειρηματία που έχει καταδικαστεί στη Ρουμανία σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση 114 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε στο πιάτο, άθελά της βέβαια, η καλλονή σύντροφός του. Η Άντζελα Μαρτίνι δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό να ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες από τις πολυτελείς διακοπές τους στη Μύκονο κι αυτό ήταν και το λάθος της, αφού σε κάποιες από τις φωτογραφίες διακρίνεται και ο Σαβουλέσκου.

Eπέλεξαν να νοικιάσουν μια πολυτελή και πανάκριβη βίλα

Το ζευγάρι έφθασε στη Μύκονο από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Νάπολη, όπου είχαν διαφύγει από το 2019 μετά την καταδίκη του Σαβουλέσκου. Στη Μύκονο επέλεξαν να νοικιάσουν μια πολυτελή και πανάκριβη βίλα. Κι αυτό ήταν και το μεγάλο τους λάθος αφού η Άντζελα Μαρτίνι «σήκωσε» φωτογραφίες τους από την πολυτελή διαμονή τους, σημαίνοντας συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές της Ρουμανίας.

Όλο αυτό το διάστημα είχε διαφύγει στην Ιταλία, κρατώντας χαμηλό προφίλ προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις ρουμανικές Αρχές και την Ιντερπόλ. Ωστόσο, χρειάστηκε μία και μόνο επίσκεψή του στη Μύκονο, για να αποκαλυφθεί το στίγμα του.

Η σύντροφός του, μην μπορώντας να αντισταθεί στις ομορφιές της Μυκόνου και στην ανάγκη της να επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τον πολυτελή βίο που διάγει, άρχισε να «σηκώνει» φωτογραφικά στιγμιότυπα με τον ίδιο μέσα στο κάδρο! Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά ήταν μέσα από την πανάκριβη βίλα που μισθώνει στον Άγιο Λάζαρο, η οποία κοστίζει 87.500 ευρώ την εβδομάδα. Φυσικά ήταν θέμα χρόνου να ειδοποιηθούν οι ρουμανικές Αρχές και σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τις ελληνικές Αρχές να οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Είχε καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια

Ο Ντράγκος Σαβουλέσκου, στις αρχές του 2019, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζα, Ραντού Μαζάρε, τον Κρίστι Μπόρτσεα, πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Ντιναμό, μαζί με άλλους κατηγορούμενους, οι οποίοι και κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πρώτοι που τον αναγνώρισαν ήταν άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Ο Ντράγκος Σαβουλέσκου διασκέδαζε με τη σύντροφό του και την παρέα του σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή των Μύλων, την ώρα της σύλληψής του, και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Σύρου με σκοπό την έκδοση του στις Αρχές της Ρουμανίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time