Προς άρση βαίνουν -όπως όλα δείχνουν- τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στη Ζάκυνθο λόγω της διασποράς του κοροναϊού, σύμφωνα με δηλώσεις της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ΕΡΤ η περιφερειάρχης, η κατάσταση επανεξετάστηκε, με αποτέλεσμα να παρθεί και η σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, αποφασίστηκε η παράταση των τοπικών lockdown στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, μετά την αξιολόγηση εκ νέου των επιδημιολογικών δεδομένων από την υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, υπήρξε νέα εκτίμηση της κατάστασης, και πλέον η παράταση φαίνεται πως θα αφορά μόνο τα Χανιά.

Σημειώνεται ωστόσο, πως δεν έχει ακόμα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις της περιφερειάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται από την Τετάρτη και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται η κυκλοφορία από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 06:00 το πρωί και η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.