Διαψεύδονται κατηγορηματικά από πηγές του υπουργείου Υγείας τα περί παρέμβασης της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα, σχετικά με τα γεγονότα τα οποία αφορούν την λήξη των αυξημένων περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κοροναϊού στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά το parapolitika.gr ότι «εκ παραδρομής ανακοινώθηκε την Πέμπτη η παράταση του μίνι lockdown για τη Ζάκυνθο. Το νησί παρουσιάζει μία καλή επιδημιολογική κατάσταση, καθώς έχει αποικλιμακωθεί αισθητά το επιδημικό φορτίο εκεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδη Κράτσα ισχυρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ότι, μετά από δική της παρέμβαση, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας, Εθελοντισμού και Πρόληψης, Παναγιώτης Πρεζεράκος, προέβησαν... σε επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων της Ζακύνθου και... αποφάσισαν, οι δύο αυτοί κυβερνητικοί παράγοντες, την άρση του μίνι lockdown για τη Ζάκυνθο.

Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να σχολιάσουμε τον ως άνω ισχυρισμό της Ρόδης Κράτσα για τους... επιδημιολόγους Γεραπατρίτη και Πρεζεράκο.