Ο κλάδος του τουρισμού ήταν απ’ εκείνους που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα εξαιτίας των καταστροφικών φωτιών στην Εύβοια καθώς τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρηματίες βλέπουν ήδη την τρέχουσα σεζόν να κυλά «χαμένη».

Δύο ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, που παραδοσιακά οι επαγγελματίες περιμένουν πολλούς επισκέπτες, η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια μοιάζει -και είναι- δραματική. Οι ακυρώσεις έρχονται η μία μετά την άλλη και πιο συγκεκριμένα 9 στις 10 κρατήσεις από τουρίστες έχουν ακυρωθεί γι' αυτήν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τον κόσμο που φτάνει στην Αιδηψό, γίνεται σαφές ότι οι επισκέπτες είναι λίγοι. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που έχουν κάποιο οίκημα στην περιοχή και πηγαίνουν για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η περιουσία τους, έπειτα από τη μανία των πυρκαγιών. Οι μόνοι άνθρωποι που πηγαίνουν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και στα υπόλοιπα μαγαζιά είναι οι πυροσβέστες από άλλα μέρη της Ευρώπης και οι εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος ξενοδόχων Αιδηψού, Θεόδωρος Ρουμελιώτης, η απόγνωση που βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου είναι τεράστια. Την ίδια ώρα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να γυρίσουν στη βόρεια Εύβοια και να κάνουν τις διακοπές τους κανονικά, καθώς η περιοχή είναι ασφαλής.

«Η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει, οι φωτιές έχουν σβήσει και καλό είναι να επισκεφθούν τον τόπο μας, να κάνουν τις διακοπές τους και θα περάσουν καλά. Να είναι σίγουροι ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουν και την Αιδηψό και την ευρύτερη περιοχή, που το έχει ανάγκη. Είναι μια στήριξη για εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, από τις περίπου 25.000 κλίνες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχει μόνο 5% πληρότητα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες. «Κατανοώ πως ακόμα υπάρχει φόβος, αλλά ο κόσμος δείχνει συνεχώς την αλληλεγγύη του και το ίδιο θα κάνει και τώρα πιστεύω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο