Την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι απεφεύχθη αεροπορική τραγωδία, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στα Βίλια.

Σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το Mega, οι πιλότοι έζησαν δύσκολες στιγμές και η κατάσταση ήταν οριακή. Όταν δόθηκε σήμα ότι πολύ σύντομα και προφανώς χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση, επρόκειτο να επιχειρήσει το Ιλιούσιν, σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν και άλλα εναέρια μέσα, με κίνδυνο να συγκρουστούν.

«Θα καταθέσω αναφορά»

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτό, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή», ανέφερε αξιωματικός από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.



«Στα 200 πόδια»

«Λυπάμαι που το λέω αλλά μόλις προσγειωνόμαστε θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς», πρόσθεσε.

«Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή», ήταν η τελευταία παράκληση του αξιωματικού της Πυροσβεστικής.