Ο Σπύρος Φωκάς περνάει πολύ δύσκολα λόγω της περιπέτειας με την υγεία του καθώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί και πάλι στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Κοντά του ωστόσο έχει τα αγαπημένα του πρόσωπα και ανάμεσα σε αυτά είναι και ο πολύ καλός του φίλος Θοδωρής Στεργιάδης, ο οποίος ετοίμασε και μία τούρτα για να γενέθλιά τους και δημοσιοποίησε και μία φωτογραφία τους από τα νοσοκομείο. Η εικόνα του ηθοποιού σοκάρει: ταλαιπωρημένος και καταβεβλημένος, με δυσκολία καταφέρνει να χαμογελάσει.

Παρόλο που μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο Λαϊκό Νοσοκομείο πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας, τη Δευτέρα μεταφέρθηκε και πάλι στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του γνωστού ηθοποιού είναι επιβαρυμένη.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου 2,5 μήνες, όταν η σύντροφος της ζωής του, Λίλιαν Φωκά, διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλια του Σπύρου Φωκά ήταν πολύ πεσμένα. Αν και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να έρθουν στα φυσιολογικά επίπεδα, εντούτοις δεν τα κατάφεραν. Έτσι, οι θεράποντες ιατροί του έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα. Η σύζυγος του ηθοποιού απηύθυνε τότε δημόσια έκκληση για βοήθεια καθώς η κατάστασή του ήταν πολύ άσχημη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ