Δύο φωτοβολίδες να εκτοξεύονται στο Άνω Δασκαλείο Κερατέας σε μία κατοικημένη περιοχή με χαμηλή βλάστηση δείχνει το βίντεο που πρόβαλε το MEGA για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τους κατοίκους να καταγγέλουν σχέδιο εμπρησμού και ως αιτία της πυρκαγιάς το εν λόγω γεγονός.

Όπως λένε οι κάτοικοι αυτή είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες τη νύχτα στην Κερατέα και καταγγέλλουν σχέδιο εμπρησμού«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού που έγινε χτες. Έγινε με δύο φωτοβολίδες από έναν πεζό στα 100 μέτρα από εδώ» σημείωσε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης έριξε δύο φωτοβολίδες. Όπως ανέφεραν, οι φωτοβολίδες εκτοξεύτηκαν δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ώστε οι κάτοικοι να μην αντιληφθούν άμεσα τη φωτιά και ενημερώσουν έγκαιρα την πυροσβεστική.

«Αυτό που θέλω να τονίζω είναι πως κάποιοι θέλανε νεκρούς χτες το βράδυ, 02:00 η ώρα τη νύχτα που οι άνθρωποι είναι μεσα στα σπίτια τους και κοιμούνται να βγάζεις φωτιά 30 μέτρα μέσα στον οικισμό μέσα στα σπίτια είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει αν δούμε τι γίνεται από πίσω» πρόσθεσε κάτοικος.

Στο σημείο έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, κύκλωσαν το σημείο που βρισκόταν η φωτιά και αφού έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ την έθεσαν υπό έλεγχο.

Κινδύνεψαν ζωές και σπίτια

Η φωτιά έγλειψε τα σπίτια, κάποια από αυτά έπαθαν ζημιές, καθώς καταστράφηκαν στέγες και πέργκολες.

Οχήματα της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.