Μεγάλη αναζωπύρωση παρουσιάζει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου Ευβοίαςενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί πως βρισκόταν υπό έλεγχο. 

Οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια του οικισμού Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον οικισμό είχαν ήδη σημειωθεί ζημιές από τη φωτιά που είχε περάσει από τις αυλές φθάνοντας στη θάλασσα χωρίς να κάψει σπίτια, ωστόσο πλέον έχει γυρίσει και απειλεί οικίες.

Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και οι κάτοικοι, ενώ σηκώθηκαν ξανά τα ελικόπτερα για να προσβάλλουν τη φωτιά από αέρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον οικισμό Κοκκίνη, όπου επίσης υπάρχει αναζωπύρωση.

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση δύο οικισμών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν προληπτικά το Μαρμάρι και οι οικισμοί Κοκκίνη και Οικοδομικός Συνεταιρισμός Ιατρών.

Σε ετοιμότητα δύο σκάφη και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι

Εν τω μεταξύ, σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της πυρκαγιάς.