Απίστευτη καταγγελία στο Mega από κάτοικο της Βόρειας Εύβοιας για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αγησίλαος Βούλγαρης, επιχειρηματίας στην Τσαπουρνιά Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βούλγαρης, που έζησε από κοντά τον πύρινο όλεθρο, κατήγγειλε: «Μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα. Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα. Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και έσβηναν  τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν. Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός».

«Δεν θα φύγω»

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι το κράτος «δεν αφήνει του ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης, να το κάνουν αυτό».

«Ανάθεση σε εταιρείες»

Εξέφρασε την εκτίμηση μάλιστα ότι «το κράτος σκοπεύει να αναθέσει αυτές τις εργασίες σε εταιρείες». Να σημειωθεί ότι τα σωματεία των ρετσινάδων, αλλά και κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην Στροφυλιά για να διαμαρτυρηθούν.