Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρίσκεται στις Φυλακές του Κορυδαλλού μετά την ομολογία του ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του, την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, το αντίθετο μάλιστα.

Οι Αρχές δεν έχουν σταματήσει να παίρνουν καταθέσεις και να ερευνούν νέα στοιχεία που έρχονται στα χέρια τους. Η κατάθεση της ψυχολόγου της Καρολάιν έφερε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην επιφάνεια.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, όπως έχει καταθέσει η ίδια και έχει υποστηρίξει και η δικηγόρος της, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα και εκτιμάται ότι πίσω από αυτά κρύβεται ο πιλότος ή κάποιος συνεργός του. Οι άνδρες της Αστυνομίας ψάχνουν τον άνθρωπο που έκανε τα τηλεφωνήματα και δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που έγινε γνωστό ότι η ψυχολόγος είχε κληθεί από την Ασφάλεια για να καταθέσει.

Τα τηλεφωνήματα έγιναν από άγνωστο αριθμό και πίσω από τη γραμμή βρισκόταν έναν άνδρας που την απειλούσε πως θα την σκοτώσει, χωρίς να δίνει παραπάνω εξηγήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει σοβαρές ενδείξεις πως ο άνθρωπος που έκανε τα τρία στο σύνολο απειλητικά τηλεφωνήματα στην κ. Μυλωνοπούλου δεν είναι παρά ο συνεργός του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος θέλησε να την εμποδίσει να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές για όσα της είχε αποκαλύψει η άτυχη Καρολάιν σχετικά με όσα ζούσε στο πλευρό του άνδρα που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της...

«Θα σε σκοτώσω εάν δεν κάνεις αυτό που πρέπει», άκουγε η κ. Μυλωνοπούλου από την άλλη γραμμή, με την ίδια να υποστηρίζει πως η φωνή που την απειλούσε ήταν αντρική και ο άνθρωπος που της μιλούσε ήταν εξαιρετικά αγριεμένος. Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία, ο πιλότος είχε επισκεφθεί την ψυχολόγο και έπαιζε το ρόλο του θλιμμένου συζύγου. Τότε η κ. Μυλωνοπούλου είχε καταλάβει ότι κάτι έκρυβε, καθώς γνώριζε από καιρό ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα.

Τι υποστηρίζει η ψυχολόγος

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, από την πρώτη συνεδρία που είχε με το ζευγάρι, η Καρολάιν τής εκμυστηρεύτηκε τα προβλήματα που υπήρχαν. Μάλιστα, μόλις έμειναν μόνες τους, η 20χρονη ξέσπασε σε κλάματα. Είχε υποστηρίξει ότι ζούσε απομονωμένη και υπό πλήρη έλεγχο. Το θύμα έδειχνε φοβισμένο και κατά τη διάρκεια της κουβέντας ρωτούσε συνέχεια αν οι πόρτες ήταν κλειστές και αν αυτά που έλεγαν μπορούσαν να ακουστούν έξω, εκεί που καθόταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Η Καρολάιν μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτήν τη σχέση, ότι ασχολείται συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της, αφού ακόμη και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο, πήγαινε και ο Χαράλαμπος, ότι οι μετακινήσεις της γίνονταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του Χαράλαμπου, και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση είχε αναλάβει αποκλειστικά ο Χαράλαμπος», αναφέρει η σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Γιατί κλήθηκε τρεις φορές

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται όλο αυτό τον καιρό και έχει εστιάσει στο θέμα του συνεργού.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο πιλότος είχε συνεργό. Όχι κατά την τέλεση του εγκλήματος, αλλά μετά, όταν ο δράστης προσπαθούσε να καλύψει τα ίχνη του και να διώξει κάθε υποψία από το πρόσωπό του. Τότε ήταν που πιθανότατα ζήτησε τη βοήθεια κάποιου πολύ δικού του ανθρώπου, που δεν θα τον πρόδιδε ποτέ και εικάζεται ότι είναι το άτομο που τηλεφώνησε και απείλησε την κυρία Μυλωνοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΓΑΔΑ έχουν κληθεί να καταθέσουν και συγγενικά πρόσωπα του δράστη που βρίσκονταν πολύ κοντά του. Μεταξύ αυτών και ο αδελφός του, ο οποίος κλήθηκε τρεις φορές για διευκρινίσεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να πέσει φως στη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν, που έχει συνταράξει το πανελλήνιο, και να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ