Όλη η αγωνία των υποψηφίων αλλά και των οικογενειών τους θα λάβει τέλος, εφόσον το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια να γίνουν σήμερα γύρω στις 11:00.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται άνοδος των βάσεων ιδίως στις υψηλόβαθμες σχολές των Πανεπιστημίων, όπως οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές, αυξομειώσεις στις Νομικές σχολές, αλλά και άνοδος στα Οικονομικά τμήματα και τις στρατιωτικές σχολές.

Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η οποία θα αποτελεί την προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ παράλληλα εξαιτίας της ΕΒΕ χιλιάδες υποψήφιοι θα μείνουν εκτός της τριτοβάθμιας.

Ενημέρωση μέσω SMS

Από φέτος έχει τεθεί σε εφαρμογή και η αποστολή SMS προς τους υποψηφίους, όπως είχε γίνει και με τις βαθμολογίες.

Μέσω της εφαρμογής results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν όχι μόνο για τη βαθμολογία τους, αλλά και για την ανακοίνωση των Βάσεων.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα στο οποίο πέρασαν.