Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του εμβληματικού συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη θα γινόταν από την Τρίτη έως την Πέμπτη. Κάτι τέτοιο όμως στην πορεία άλλαξε και τελικά η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί, τελικά, η νεκρώσιμη ακολουθία. Οι αλλαγές αυτές, κρίθηκαν σκόπιμες καθώς την Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, παραμένουν ακόμη άγνωστες οι λεπτομέρειες σχετικά με το πού και το πότε θα γίνει η ταφή του. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, είχε εκφράσει την επιθυμία του, με επιστολή του το 2013 στον τότε δήμαρχο Χανίων να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, στο οποίο βρίσκονται ήδη ο πατέρας του και ο αδερφός του.

Η οικογένειά του όμως, και συγκεκριμένα η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε δηλώσει πως η κηδεία του θα γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας.

Η οικογένεια θα σεβαστεί την επιθυμία του

Χθες το βράδυ όμως, με ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, διαβεβαίωσε πως η οικογένεια θα σεβαστεί την τελευταία του επιθυμία να ταφεί στο Γαλατά Χανίων. «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή κ σεβασμό αυτό λένε κ όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε…».


Αντίστοιχη είναι και η ανάρτηση του εγγονού του, Αλέξανδρου, ο οποίος έκανε λόγο για ανθρωποφαγία. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε: Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό! Δυστυχώς όμως η ανθρωποφαγία είναι ένα "άθλημα" που έχει αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και δεν σταματάει και ποτέ. Παππού μου ΓΙΓΑΝΤΑ είσαι στο αίμα μου και στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση με τον Γιάννη και τους προπαππούδες μου! Σεβόμαστε την επιθυμία σου, η θλίψη μας έγινε τροφή για τους βρικόλακες».