Βαθιά συγκίνηση επικρατεί από το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

Χιλιάδες πολίτες προσέρχονται αυθορμήτως, οι περισσότεροι κρατώντας το αγαπημένο του κόκκινο γαρύφαλλο, περιμένοντας υπομονετικά να αποτίσουν φόρο τιμής στον παγκόσμιο Έλληνα, τον άνθρωπο που διέδωσε τη χώρα – μεταπολεμικά – στα πέρατα της γης κυριαρχώντας στο καλλιτεχνικό στερέωμα επί επτά δεκαετίες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του parapolitika.gr η ουρά που ξεκινά από την είσοδο του ναού, «ανεβαίνει» τη Μητροπόλεως έως την Υπατίας. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς 20.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα (σ.σ ανάμεσά τους πολλοί αλλοδαποί τουρίστες) έχουν προσκυνήσει έως τώρα ενώ η σορός θα παραμείνει στο παρεκκλήσιο έως τις 7 το απόγευμα. Πολλοί σιγοτραγουδούν «Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά…», «το γελαστό παιδί», «κράτησα τη ζωή μου », «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες» ή κρητικά ριζίτικα που του ‘λεγε ο πατέρας του.

Ξεχωριστή όμως θέση έχει η «Όμορφη πόλη» του αδελφού του που την Πέμπτη το μεσημέρι θα ταφεί δίπλα του στον Γαλατά Χανίων. «Η νύχτα έφτασε τα παράθυρα ‘κλεισαν, η νύχτα έπεσε οι δρόμοι χαθήκαν».

Δείτε τις εικόνες

λαικο_προσκυνημα_Μικης__4_α
λαικο_προσκυνημα_Μικης__5_α
λαικο_προσκυνημα_Μικης__6_α
λαικο_προσκυνημα_Μικης__7_α
λαικο_προσκυνημα_Μικης__8_α
λαικο_προσκυνημα_Μικης__9_α