Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η προκεχωρημένη εκπαίδευση στις καταδύσεις στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της λεγόμενης «Βόρειας Μακεδονίας», από έμπειρους εκπαιδευτές της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Η προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, το διάστημα από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2021 μεταξύ των δύο χωρών.


Το συγκεκριμένο ΠΣΣ εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ.

«Επιπροσθέτως αναδεικνύει τη συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Βεβαίως αξίζει να επισημανθεί η «αντίφαση» εμείς μεν να εκπαιδεύουμε ανελλιπώς τους Σκοπιανούς και να έχουμε αναλάβει τον έλεγχο και την προστασία του εναερίου χώρου τους με τα ελληνικά μαχητικά, αλλά να βλέπουμε – όπως λίαν προσφάτως – την κυβέρνηση της γειτονικής μας χώρας να υπογράφει συμφωνία «αμυντικής συνεργασίας» με την Τουρκία από την οποία πρόκειται να προμηθευτεί και διάφορα οπλικά συστήματα!