Με το σκεπτικό ότι αν ο Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακιστεί με βραχιολάκι είναι ικανός να τελέσει μέσα στο σπίτι του νέους βιασμούς, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε χθες ότι θα πρέπει να παραμείνει στις φυλακές Τρίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό ήταν και το βασικό επιχείρημα: ότι δηλαδή οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει νέα αντίστοιχα αδικήματα.

Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος αμέσως μετά την απολογία του που είχε γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα στις 27 Ιουλίου και σχεδόν δύο μήνες μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Σε κατάσταση σοκ οδηγήθηκε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα. Δέκα ημέρες μετά την απολογία του είχε ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και να μπει σε καθεστώς επιτήρησης στο σπίτι του, υπό το ηλεκτρονικό σύστημα γεωεντοπισμού, γνωστό και ως «βραχιολάκι».

 Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, καθώς θεώρησε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την ενοχή του ηθοποιού την ώρα που παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως είχε κρίνει και η 15η τακτική ανακρίτρια στην οποία έχει ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Με την ίδια απόφαση οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν τους ισχυρισμούς του 57χρονου καλλιτέχνη ότι συντρέχουν λόγοι υγείας για την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους, ενώ φαίνεται πως απορρίφθηκε και το επιχείρημά του πως οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν το έκαναν επιδιώκοντας απλώς δημοσιότητα, κάτι που δεν ευσταθεί αφού τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι δικαστές έκριναν επίσης πως τα φερόμενα ως θύματά του δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

 Στην Εισαγγελία επιστρέφει η δικογραφία

Μετά το δικαστικό «μπλόκο» στην αποφυλάκισή του, η δικογραφία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει στην Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να διατυπωθεί πρόταση για την παραπομπή ή όχι του Πέτρου Φιλιππίδη σε δίκη, πριν αποφανθούν οι δικαστές για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του με βούλευμα.

Όπως είναι γνωστό, ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στις ίδιες φυλακές όπου κρατείται και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Στο πλευρό του παραμένει από την αρχή της «πτώσης» του τόσο η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου όσο και ο γιος τους, Δημήτρης.

Ο ηθοποιός «διαγράφεται» και από την ταινιοθήκη των καναλιών

Στο μεταξύ, «βόμβα» χαρακτηρίστηκε η είδηση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με την οποία, μετά την απομάκρυνση του ηθοποιού από τη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχαν γίνει γνωστές οι σοβαρότατες καταγγελίες των συναδέλφων του σε βάρος του, ο ηθοποιός «διαγράφεται» και από την ταινιοθήκη των καναλιών, τα οποία πήραν κοινά την απόφαση να μην ξαναπροβάλουν παραγωγή (σειρά, εκπομπή ή ταινία) στην οποία ο ίδιος συμμετέχει. Την απόφαση αυτή χαρακτήρισε δικαιολογημένη μεν, αλλά απαράδεκτη ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος υποστήριξε ότι έτσι τιμωρείται το σύνολο των ηθοποιών που έπαιξε σε αυτά τα σίριαλ ή τις ταινίες. Όπως είπε «είναι απόφαση του τηλεθεατή αν θέλει να δει και σήμερα έναν ηθοποιό που υπεραγαπούσε και να θυμάται αυτές τις σειρές».