Φρικιαστική επίθεση με καυστικό υγρό δέχθηκε μία 64χρονη γυναίκα στη Νίκαια από έναν 58χρονο ρακοσυλλέκτη, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας ο άνδρας βρισκόταν έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 58χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε φραστικά στην ηλικιωμένη και στη συνέχεια της πέταξε καυστικό υγρό, το οποίο εκτιμάται ότι ήταν καθαριστικό υγρό μπάνιου. Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι πριν από την επίθεση η 64χρονη καθόταν μαζί με τον 58χρονο σε ένα παγκάκι στην πλατεία έξω από το νοσοκομείο. Για άγνωστη αιτία, σύμφωνα με το μάρτυρα, ο ρακοσυλλέκτης σηκώθηκε με δύο μπουκαλάκια με πορτοκαλί χρώμα και επιτέθηκε στη γυναίκα. Μάλιστα είχε στην κατοχή του και ένα σπρέι, το οποίο έμοιαζε με εντομοκτόνο. «Επιτέθηκε στη γυναίκα με αυτό το υγρό στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στα χέρια, όπου έβρισκε. Την έλουσε με δύο μπουκάλια», είπε στο Mega ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο 58χρονος συνελήφθη άμεσα και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας, όπου αρχικά κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η γυναίκα ήταν πεθερά του και καβγάδισαν. Στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεσή του και οι αστυνομικοί δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσουν ποια ήταν η σχέση του με την ηλικιωμένη. Μάλιστα ο ρακοσυλλέκτης φέρεται να υποστήριξε ότι της επιτέθηκε καθώς η 64χρονη αποπειράθηκε να τον βιάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έχει ιστορικό σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων και κατά το παρελθόν έχει νοσηλευθεί και σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Μετά την επίθεση η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει ελαφρά τραύματα και μπορεί να μεταφερθεί σε εφημερεύον νοσοκομείο. Έτσι, διακομίσθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Αναστάσιος Μήτογλου, σε δήλωσή του ανέφερε: «Η κυρία ήρθε γύρω στις 09:00 σε κατάσταση σοκ. Δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί έγιναν οι απαραίτητες πλύσεις, κατέβηκαν όλοι οι γιατροί και την ήλεγξαν. Κάθισε περίπου μία ώρα σε εμάς και μετά διακομίσθηκε στο Αττικό. Όπως μου αναφέρουν οι γιατροί ήταν σαφές ότι δεν είχε εγκαύματα αλλά έναν ερεθισμό στα μάτια της, ο οποίος με τις πλύσεις είχε βελτιωθεί αρκετά. Πήγε σε καλή κατάσταση στο Αττικόν».

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, δεν κατάφεραν να κατανοήσουν τα κίνητρα του δράστη από τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς. Έτσι αναμένουν και την κατάθεση της 64χρονης προκειμένου να εξακριβώσουν τη σχέση τους και τι οδήγησε σε αυτήν την τρομακτική επίθεση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time