«Το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών φτάνει το 95% και πριν την υποχρεωτικότητα ήταν στο 90% όμως το ζήτημα είναι ότι 7.000 είναι εκτός συστήματος και σε πολλές περιπτώσεις είναι προσωπικό πρώτης γραμμής», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δημιουργούνται αρκετές δυσλειτουργίες, αναβάλλονται χειρουργεία και οι άνθρωποι αυτοί μετά από 18 μήνες είναι εκτός συστήματος χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό. Εμείς τους καλούμε να εμβολιαστούν όμως πιστεύουμε ότι με μια προφύλαξη με δεδομένο ότι και σε άλλους κλάδους δεν εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα και με τα μέτρα προστασίας και με 2 rapid test την εβδομάδα δεν θα υπήρχε κίνδυνος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Αναφορικά με την καταγγελία ότι γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης, ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε: «Η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με μέλη της Επιτροπής Λοιμώξεων ανακάλυψαν ότι ένας ψυχίατρος του νοσοκομείου, επικουρικός, μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης σε άτομα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το νοσοκομείο. Το Δρομοκαΐτειο ως ειδικό νοσοκομείο έχει δικαίωμα και κάνει τεστ μόνο σε ασθενείς και σε εργαζόμενους όμως τα δέκα αυτά άτομα, που βρέθηκαν τα δυο τον Ιούλιο μαζί με τον ίδιο το γιατρό αλλά και επτά που βρέθηκαν στις 31 Αυγούστου, δεν είχαν καμία σχέση με το Δρομοκαΐτειο, δεν ήρθαν ποτέ στο Δρομοκαΐτειο».

«Το περίεργο όμως είναι ότι τα δείγματα εμείς τα στέλνουμε στο Αττικό και βγήκαν θετικά, δεν ξέρουμε πως ο γιατρός τα πήρε. Θα πρέπει να βρούμε τα άτομα αυτά, που έχει τα ονόματα το νοσοκομείο, να δούμε τι πραγματικά έγινε με τα άτομα αυτά και κανείς δεν ξέρει τον αριθμό γιατί μπορεί να είχε κάνει και σε άλλες στιγμές που δεν τα πήραμε είδηση. Το ζήτημα είναι ότι το νοσοκομείο κάθε φορά που έβγαιναν θετικά δείγματα αναγκαζόταν και έκανε ιχνηλάτηση του ιού σε ασθενείς, σε προσωπικό, ανέστειλε τη λειτουργία σε τμήματα, εκεί που ήταν ο γιατρός, για να μην διασπαρεί ο ιός. Άρα έβαλε σε μια περιπέτεια το νοσοκομείο αν τυχόν δεν συνέβαινε αυτό που διαπιστώναμε από τα τεστ», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Η διοίκηση έδρασε αστραπιαία, διέταξε ΕΔΕ, θα στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα να διερευνηθεί γιατί όχι μόνο το Δρομοκαΐτειο αλλά όλοι εμείς οι εργαζόμενοι οι 90 χιλιάδες είμαστε στην πρώτη γραμμή και δεν μπορούμε να συκοφαντούμαστε από ελάχιστες περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.