Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο Νίκος Αλεξανδρής και τοποθετήθηκε επί της απόφασης της εντολέως του να παραστεί στη δίκη.

Ο ίδιος δήλωσε πως «η Ιωάννα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν αποφασισμένη να πάει στη δίκη. Ήθελε να πάει με το κεφάλι ψηλά και να δείξει στην δράστιδα πώς ό,τι και αν της έκανε δεν θα λυγίσει, δεν θα το βάλει κάτω και θα συνεχίζει να παλεύει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, λίγο πριν την έναρξη της δίκης πληροφορήθηκαν ότι η δράστιδα δεν θα έρθει στη δίκη. «Η δράστιδα δεν το όφειλε μόνο στο θύμα της επιθέσεως, αλλά και στη δικαιοσύνη να είναι παρούσα. Ασέβεια και ύβρις η απόφαση της κατηγορουμένης να μην είναι στη δίκη», υπογράμμισε, ενώ όπως είπε, η Ιωάννα οργίστηκε «ανθρώπινα και δικαιολογημένα» όταν έμαθε ότι η δράστιδα δεν θα παρευρεθεί.

Παρούσα σε κάθε δίκη

«Η Ιωάννα θα είναι σε κάθε δίκη και θα περιμένει την κατηγορουμένη. Κάθε φορά θα είναι εκεί και θα την περιμένει. Εάν η κατηγορουμένη περιμένει να καταθέσει η Ιωάννα και μετά το πεδίο θα είναι ελεύθερο γι’ αυτή, θα τη βρίσκει μπροστά της σε κάθε συνεδρίαση» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού προς το γυναικείο φύλο, λόγω του αιτήματος της πλευράς της κατηγορουμένης να είναι μόνο άνδρες οι ένορκοι στη δίκη. «Σε κάποια χρόνια μετά την ποινή, η δράστρια θα είναι έξω. Η Ιωάννα δεν θα είναι ποτέ έξω. Θα βιώνει τη φυλακή της για πολλά χρόνια» υποστήριξε ο δικηγόρος της Ιωάννας, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς θα είναι λίγα τα χρόνια που θα μείνει στην φυλακή». Τέλος, σχετικά με την υγεία της Ιωάννας, έκανε λόγο πως «οι γιατροί της λένε ότι έχει πάει πίσω η θεραπεία της. Όμως η δύναμη ενός ανθρώπου μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα».

Δείτε το σχετικό βίντεο